Kíméletlen hóvihar csapott le az Oroszország délkeleti csücskében található Szahalin-szigetre, amelynek eredményeként autókat temetett maga alá a hófehér takaró. A rossz időjárásnak még nincs vége, így várhatóan a következő napokban is járhatatlanok lesznek az utak arrafelé.

Sok helyen az emberek elveszítették a kapcsolatukat a külvilággal, de néhány videó azért felkerült a netre, amelyek némiképp visszaadják, mennyire kaotikus most a helyzet abban a régióban. Az emberek folyamatosan takarítják a hóréteget az autójukról, mert ugyan elindulni nem tudnak, de ha ennyit sem tennének meg, akkor az egymásra rakódó és megfagyó rétegek komoly kárt tehetnének a gépjárművekben.

Egy fokkal szerencsésebbnek érezhetik magukat azok, akiknek nem az utcafronton kell parkolniuk, hanem a garázsban. Az időjárás miatt viszont onnan sem lehet kihajtani vagy kitolatni, a megrendíthetetlennek látszó hófalon ugyanis egy átlagos gépjármű nem tud áthatolni, még a hókotrók is igen nehezen tudnak elboldogulni az ilyesfajta kihívásokkal – ha egyáltalán sikerül nekik. Itt egy videó a lehetetlen küldetésről, a tulaj nyilván nem is erőltette a dolgot, belátta, hogy nincs értelme autóba ülni.