Autómentes augusztust hirdetett a Magyar Kerékpárosklub

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-08, 08:20

Kereken egy hétig tart még a kihívás.

Érdekes ötlettel állt elő a Magyar Kerékpárosklub, amely meghirdette az autómentes augusztust. Az esemény nevéből már könnyen kitalálható, miről is van szó: a klub azt szeretné elérni, hogy augusztus 15-ig minél több ember közlekedjen bringával az autója helyett.

A Magyar Kerékpárosklub itt nem állt meg, tippeket is adott azzal kapcsolatban, hogyan tudnád megoldani az ügyes-bajos dolgaidat anélkül, hogy kocsiba pattannál. Hosszú utazás esetében például azt tanácsolja a klub, hogy tekerj el bicajjal a legközelebbi pályaudvarig vagy állomásig, és ott szállj át vonatra vagy buszra. De azt is javasolja Magyarország legjelentősebb kerékpáros szervezete, hogy hétvégén térképezd fel nyugiban, hogyan tudnál a legkényelmesebben eljutni a melóhelyedre biciklivel, így hétköznap nem azzal kéne szenvedned hosszú ideig, hogy kitaláld, merre érdemes tekeregned.

Autómentes augusztust hirdetett a Magyar Kerékpárosklub

Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökhelyettese és szóvivője azt is elmondta, ha már egy-két alkalommal inkább a bicikli mellett dönt valaki, az is nagy öröm lenne a számukra. A klub arra kéri a kihívás résztvevőit, hogy az #automentesaugusztus hashtaggel osszák meg egymással a tapasztalataikat.

Bevallom, én még soha nem mentem munkába biciklivel, eddig csak autóval vagy tömegközlekedéssel jártam be a melóhelyre. Te hogy állsz ehhez a dologhoz, megpróbálod letenni a kocsit ebben a hónapban?

Kapcsolódó írások

Alastair Moffat kaszkadőr
2020. február 19.
Alastair Moffat mutatványa kétségkívül látványosra sikerült.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek