2022. február 21. | 09:46

A kisebb töltőállomások életét nagyon megkeményíti az ársapka.

Autós demonstrációra készülnek és petíciót címeznek Orbán Viktor miniszterelnöknek a magánbenzinkutak üzemeltetői, ha a kormány nem törli el a benzinár-stopot, tudta meg az ATV.

A hírportál úgy értesült, február 21-én ülnek tárgyalóasztalhoz a kereskedők a kormány képviselőivel. A megbeszélésen a Vállalkozók Országos Szövetsége képviseli a töltőállomás-üzemeltetők érdekeit. A szervezet főtitkára, Perlusz László azt mondta, egyfajta közteherviselés jelenthetne megoldást. Majd hozzátette, akár hetekbe is telhet bármilyen eredmény elérése. 

Az üzemeltetők a csődhullámot akarják elkerülni, amire azért van esély, mert a töltőállomások már többet fizetnek az üzemanyagért, mint amennyiért eladhatják azt. 2-3 benzinkút már be is zárt, volt köztük olyan, ami félmilliós havi veszteséget könyvelt el. Egyes helyeken mennyiség korlátozást vezettek be (ami Gulyás Gergely szerint nem törvényes), máshol pedig azért könyörögnek az autósoknak, hogy máshol vételezzenek üzemanyagot.

Az ATV cikke szerint az árstop miatt a magánkutak között kialakult egy összefogás, olyannyira, hogy a mai nap folyamán minden bizonnyal megalakul egy érdekérvényesítő szervezet, ami a Független Benzinkutak Szövetsége nevet kaphatja.