Aventadorral és Bentley-vel szállította a maszkokat az adományozó férfi

Közzétéve:
2020-04-15, 12:32

Ezzel próbált másokat is a segítségnyújtásra buzdítani a Győrben jótékonykodó István.

Nem mindennapi látvány tárult a győri járókelők elé a múlt héten, ugyanis egy elég feltűnő fényezésű Lamborghini Aventador gurult végig a város utcáin. A cél ezúttal nem a felvágás volt, sokkal inkább egy nemes feladatot látott el a V12-es motorral szerelt sportautó, ugyanis István nevű tulajdonosa arcmaszkokat szállított vele kórházak és idősotthonok számára.

Maszkokat adományozó István és a Bentley Continental GT járműve

A Kisalföld beszámolójából kiderült, hogy a vállalkozó azért mondott igent az interjúra, hogy ezzel másokat is az adakozásra buzdítson, egyébként ugyanis szerette volna elkerülni a feltűnést. Ez a terv azonban már az elején hamvába hullott, egy ilyen autóval ugyanis nehéz észrevétlenül közlekedni. A következő adományozó körútjára már egy „szolidabb” járművet választott, ekkor egy Bentley Continental GT csomagtartóját pakolta meg maszkokkal, amelyeket a Petz kórháznak szállított ki.

Maszk adományozás

A győri származású, de jelenleg Budapesten élő Istvánról egyébként kiderült, hogy rendszeresen adományoz például állatmenhelyeknek is, a jótékonykodás tehát nem egy légből kapott dolog nála. A legújabb akciójában először 10 ezer maszkot vásárolt, majd néhány támogatót maga mellé állítva további 20 ezer arcmaszkot szereztek be. Folyamatosan járja az idősotthonokat, mert szerinte ezekre az intézményekre a szükségesnél kisebb figyelem jut, így a jövő héten Budapesti helyszínekre tervez ellátogatni, feltehetően szintén egy érdekes járművel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek