Nem mindennapi látvány tárult a győri járókelők elé a múlt héten, ugyanis egy elég feltűnő fényezésű Lamborghini Aventador gurult végig a város utcáin. A cél ezúttal nem a felvágás volt, sokkal inkább egy nemes feladatot látott el a V12-es motorral szerelt sportautó, ugyanis István nevű tulajdonosa arcmaszkokat szállított vele kórházak és idősotthonok számára.

Maszkokat adományozó István és a Bentley Continental GT járműve

A Kisalföld beszámolójából kiderült, hogy a vállalkozó azért mondott igent az interjúra, hogy ezzel másokat is az adakozásra buzdítson, egyébként ugyanis szerette volna elkerülni a feltűnést. Ez a terv azonban már az elején hamvába hullott, egy ilyen autóval ugyanis nehéz észrevétlenül közlekedni. A következő adományozó körútjára már egy „szolidabb” járművet választott, ekkor egy Bentley Continental GT csomagtartóját pakolta meg maszkokkal, amelyeket a Petz kórháznak szállított ki.

Maszk adományozás

A győri származású, de jelenleg Budapesten élő Istvánról egyébként kiderült, hogy rendszeresen adományoz például állatmenhelyeknek is, a jótékonykodás tehát nem egy légből kapott dolog nála. A legújabb akciójában először 10 ezer maszkot vásárolt, majd néhány támogatót maga mellé állítva további 20 ezer arcmaszkot szereztek be. Folyamatosan járja az idősotthonokat, mert szerinte ezekre az intézményekre a szükségesnél kisebb figyelem jut, így a jövő héten Budapesti helyszínekre tervez ellátogatni, feltehetően szintén egy érdekes járművel.