Az Aston Martin és a Bentley is kihagyhatja a 2021-es Genfi ​​Autószalont

Közzétéve:
2020-03-26, 16:07

Sejteni lehetett, hogy a koronavírus sok mindent megváltoztat majd.

A 2020-as Genfi ​​Autószalont az utolsó pillanatban törölték, ez kétségkívül hatalmas következményekkel jár majd. A pénzügyi veszteségek elkerülhetetlenek és a kisebb gyártók a kiállításon tudták volna megmutatni magukat a világnak. Több cég viszont már most azon gondolkodik, hogy van-e értelme temérdek pénzt elégetni a kitelepülésre és a standra, mikor az összeg töredékéből online bemutatót is lehet tartani.

Többen már az idén sem mentek volna, többek között a Lamborghini, a Ford, a Maserati, a Nissan, az Infiniti és a Volvo is távol maradtak volna. Ehelyett mindegyik társaság egy privát rendezvényt tartott, ezzel pénzt és erőforrásokat takarítottak meg, miközben mindenki rájuk figyelt és szakma figyelme sem oszlott szét.

A Bentley Bacalar menet közben

A Genfben debütáló új modellek nagy részét online közvetítés útján mutatták be rajongók ezreinek, például a Porsche 911 Turbo S, az Aston Martin V12 Speedster és Bentley Bacalar is így debütált. A következő rendezvény 2021 márciusában kerül megrendezésre, viszont egyes értesülések szerint a Bentley és az Aston Martin már fontolgatja, hogy nem vesznek részt a 2021-es Genfi Autószalonon, mivel az idei saját eseményeik jobban sikerültek mint azt várták.

A Bentley főnöke, Adrian Hallmark úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül szükséges részt venni a Genfi Autószalonon, ha pozitív visszajelzés mutatkozik. Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer is hasonlóan vélekedik.

Az Aston Martin V12 Speedster

Ha ez megtörténik, akkor az Aston Martin és a Bentley mellett több gyártó is le fogja mondani a részvételt. Ez Dr. Herbert Diess, a Volkswagen elnökének néhány évvel ezelőtti kijelentését támasztja alá, miszerint a hagyományos autószalonok halottak.

Az autókiállítások naptárának következő sorában a 2020-as New York-i Autószalon található, amely várhatóan az új Ford Bronco világbemutatója lesz. A kiállítás eredetileg áprilisban lett volna, de a koronavírus miatt augusztusra halasztották.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A 2018-as Bentley Continental GT lesz a legfelszereltebb
2017. május 23.
A következő Bentley Continental GT alapos újratervezésben részesült, hogy a tradícionális kupé új lendületet kaphasson, nagy reményeket fűz hozzá a Bentley
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek