vasárnap - 2023. április 02.
8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az Audi gyárába költözik a Győri balett, mert a saját termükben nincs fűtés - VIDEÓ

2023. január 13. | 10:42

Nehéz helyzetbe került a társulat, viszont egyik legfőbb támogatójuk kisegítette őket.

A piacot befolyásoló döntések és az amúgy is rosszul alakuló külső tényezők miatt most emelkednek a rezsiárak, ami sok embert, vállalkozást vagy éppen egyesületet hoz nehéz helyzetbe. Ugyanígy járt a Győri Balett társulat is, akiknek próbatermét nem tudták fűteni.

Első körben a Győri Nemzeti Színház zárt be az egekbe szökő fenntartási költségek miatt. Ez azért volt különösen nagy probléma a társulatnak, mert a közvetlen közelében lévő próbatermük így szintén fűtés nélkül maradt.

Ilyen körülmények között nem lehet ezt a műfajt gyakorolni, viszont az egyik legnagyobb támogatójuk, a győri Audi azonnal beszállt a projektbe. A társulatnak csak januárra és februárra kell próbaterem, a győri gyár ehhez ad most helyet.

Természetesen nem konkrétan az üzemben fognak gyakorolni, bár a munkások mindennapjait biztosan feldobná. A gyárnak több rendezvényterme is van a területén, ezek közül tudtak egyet felajánlani a társulatnak.

Nem kellett sok berendezés és átalakítás, hogy a Győri Balett megkezdhesse a munkát. A jelenlegi megállapodás alapján a társulat négy hétig fogja igénybe venni a gyár egyik rendezvénytermét.

Audi Hungária
Buszt lopott, hogy átalakítsa magának Még mindig a Toyota a világ legnépszerűbb márkája, itthon is a második helyen állnak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!