2019. február 14. | 16:20

A Q4 e-tron koncepciómodellt Genfben tárják a nagyközönség elé

A négykarikás gyártó ezzel a prototípussal mutatja meg, hogyan képzeli el a márka jövőjét, melyben kiemelt szerepet kapnak az innovatív technológiák, ezek közül pedig az elektromos hajtáslánc az egyik legfontosabb tényező. A márciusi Genfi Autószalonon állítják majd ki a koncepcióautót először, mely a Q4 megnevezés alapján méretben jó eséllyel a Q3 és a Q5 között lesz.

Ahogyan a BMW az X2-vel tette, úgy az Audi is nyit a kisebb méretű crossoverek felé, hiszen a piaci igények ezt teszik szükségessé. Egyelőre csak látványterveken látszik az új SUV, de első ránézésre sok közös jegyet mutat a márka többi hobbiterepjárójával, főleg a Q8-ra hajazó vonásokat lehet felfedezni rajta.

A hatalmas kerekek és a kupésan ívelő tetővonal a sorozatérett verzión már feltehetően nem ilyen lesz, valamint a hűtőrács is a már megjelent e-tron modellére fog hasonlítani. A méretes beömlők is hatásvadász elemek, ezek a részletek a szükségesnél nagyobb hangsúlyt kapnak az ehhez hasonló koncepcióautókon.

A beltérben szintén ismerős vonások figyelhetők meg, a középkonzolon egy nagy méretű, a sofőr felé fordított kijelző kapott helyet, az egész kabin kialakítása a vezetőre van kihegyezve. Itt sincsenek nagy meglepetések, a belső beleillik az Audi jelenlegi márkaarculatába. A műszeregység helyén akár a gyártó Virtual Cockpit rendszerének következő generációja is lehet, ezekből a rajzokból nehéz megmondani. A központi kijelző alatt feltehetően egy szintén érintésérzékeny felület található, mely további lehetőséget ad az autó személyre szabásában.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy az e-tronhoz hasonlóan kamerás visszapillantót kap-e az új elektromos Q4, melynek köszönhetően jóval aerodinamikusabb formát alakíthatnak ki a tervezők. Az autó menettulajdonságairól nincsenek hírek ezidáig, de mire március elején elindul a Genfi Autószalon, biztosan közöl néhány adatot a gyártó az új modellel kapcsolatban.