szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az Audi újabb elektromos modellt fejleszt

2018. december 03. | 19:09

A négykarikás gyártó következő villanyos autója a kompakt kategóriába érkezik

Arról már egy ideje hallani lehet, hogy az elektromos Volkswagen ID 2019-ben kerül gyártásba, most azonban az is kiderült, hogy ezzel a modellel közös platformra épít az Audi egy kompakt járművet. Már eddig is tervben volt, hogy az e-tron SUV után egy kisebb autót is fejlesztenek, most azonban biztossá vált a projekt megvalósítása.

Andreas Mindt, az Audi tervezési vezetője szerint néhány hónapon belül várható az új koncepció bemutatása, ez akár a Genfi Autószalonon is lehet, hiszen 2015-ben pont itt mutatták be az e-tron első változatát. A várakozásokkal ellentétben nem egy már meglévő Audi modellre épül az új Audi (mint például az A3), sokkal esélyesebb, hogy a Volkswagen ID kompakt elektromos modellel osztozik majd közös alapokon.

Az új villanyos modellekhez a Volkswagen-konszern az MEB platformot használja, mely egy kifejezetten az akkucsomagok beépítésére tervezett moduláris padlólemezt foglal magában. Erre az alapra egész modellcsaládokat lehet felépíteni, a különböző méretű akkucsomagokkal ellátott autókat különböző ársávokban kínálhatják a konszern egyes gyártói. Az Audi soron következő elektromos modellje pedig jó eséllyel fronthajtást fog kapni a költségek visszaszorításának érdekében.

A hírek szerint egy visszafogott formatervű jármű lesz az új elektromos kompakt, továbbá a gyártó kiemelte, hogy több piacnak kellett eleget tenni a külső megtervezésénél. Az Audi felfogása szerint egy elektromos autónak nem kell kirívó külsővel rendelkeznie, nem szükséges reklámozni, hogy milyen hajtás dolgozik benne. Egyszerűen nézzen ki jól az autó, a fogyasztók számára ez az egyik legfontosabb szempont.

A Nissan Leaf és a BMW i3 legnagyobb ellenfelének szánt modelltől 600 kilométer körüli hatótávot várnak, mely a városi és elővárosi használatra bőven elegendő lenne. A 2020-as év elejére az e-tron SUV-val, a kompakt modellel és az e-tron GT szedán koncepció sorozatérett kivitelével az Audinak lesz egy teljesen elektromos palettája, 2025-re pedig 12 tisztán villanyos autót szeretnének kínálni.

Ezt tudja az új Leaf Nismo RC 2020-ban érkezhet a Hyundai pickupja

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!