Hat nappal a kijárási tilalom (és a szigorú járványügy intézkedések) bevezetése után friss tudnivalókkal jelentkezett az operatív törzs, amely arra a kérdésre is válaszolt, hogy az autóban utazva is vonatkozik-e ránk a maszkviselési kötelezettség.

Szájmaszkot viselő sofőr

A Müller Cecília által fémjelzett csapat több újságírói kérdésre is reagált. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese kedden azt mondta, az autóban nem kell maszkot viselni. Rolleren és/vagy kerékpáron akkor nem kell maszkot viselnünk, ha egyéni sportolást végzünk.

Orbán Viktor múlt hét kedden jelentette be, bizonyos kivételektől eltekintve a közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés. A miniszterelnök a polgármesterekre bízta a rendelet gyakorlati megvalósítását. Újbuda polgármestere úgy döntött, hogy autóban ülve is hordanunk kell a maszkot, mégpedig abban az esetben, ha sofőrön kívül a járműben ülő személyek nem egyháztartásban élnek.

Érdemes tehát utánanézni, hogy az egyes kerületekben, illetve városokban milyen döntéseket hoztak a polgármesterek a maszkviseléssel kapcsolatban, nehogy azért büntessenk, mert x helyen nem volt rajtunk maszk, miközben vezettünk. Kiss Róbert egyébként úgy fogalmazott, hogy a sofőrnek és az utasnak nem kell maszkot hordania, de pontosan nem tért ki arra, hogy milyen esetekben mentesül a maszkviselési kötelezettéség alól a járművezető és utasa.

Ha kíváncsi vagy az autós világ további fontos híreire, akkor nézd meg aktuális hírműsorunkat!