Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az autóban is kell maszkot viselnünk? Itt az operatív törzs válasza

2020. november 17. | 14:22

Ez a kérdés sok embert foglalkoztat.

Hat nappal a kijárási tilalom (és a szigorú járványügy intézkedések) bevezetése után friss tudnivalókkal jelentkezett az operatív törzs, amely arra a kérdésre is válaszolt, hogy az autóban utazva is vonatkozik-e ránk a maszkviselési kötelezettség.

A Müller Cecília által fémjelzett csapat több újságírói kérdésre is reagált. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese kedden azt mondta, az autóban nem kell maszkot viselni. Rolleren és/vagy kerékpáron akkor nem kell maszkot viselnünk, ha egyéni sportolást végzünk.

Orbán Viktor múlt hét kedden jelentette be, bizonyos kivételektől eltekintve a közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés. A miniszterelnök a polgármesterekre bízta a rendelet gyakorlati megvalósítását. Újbuda polgármestere úgy döntött, hogy autóban ülve is hordanunk kell a maszkot, mégpedig abban az esetben, ha sofőrön kívül a járműben ülő személyek nem egyháztartásban élnek.

Érdemes tehát utánanézni, hogy az egyes kerületekben, illetve városokban milyen döntéseket hoztak a polgármesterek a maszkviseléssel kapcsolatban, nehogy azért büntessenk, mert x helyen nem volt rajtunk maszk, miközben vezettünk. Kiss Róbert egyébként úgy fogalmazott, hogy a sofőrnek és az utasnak nem kell maszkot hordania, de pontosan nem tért ki arra, hogy milyen esetekben mentesül a maszkviselési kötelezettéség alól a járművezető és utasa.

Ha kíváncsi vagy az autós világ további fontos híreire, akkor nézd meg aktuális hírműsorunkat!

Operatív Törzs sajtótájékoztató

Ilyen Bogarat se látni minden nap A Nissan cáfolta, hogy megválna a Mitsubishitől

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!