Az autóhiteleket sem kell fizetni ideiglenesen

Közzétéve:
2020-03-19, 14:57

A kormány által kihirdetett moratórium a pénzügyi lízingre is vonatkozik.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amelynek bevezetését Orbán Viktor szerdán jelentette be a koronavírus miatt. Az intézkedés szerint a 2020. március 18. éjfélkor fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre alkalmazni kell a hiteltörlesztési moratóriumot. A vészhelyzet fennállása alatt ez annyit jelent, hogy 2020. december 31-ig az adósoknak a hitel- és kölcsönszerződésekből, valamint a lízingszerződésekből eredő tőke-, kamat- és díjfizetési kötelezettségek teljesítésére fizetési haladékot kapnak. Ez mind a vállalati, mind pedig a magánszektorra vonatkozik.

Autó kipufogója

Ebből következik, hogy aki járműhitellel rendelkezik, vagy pénzügyi lízingkonstrukciót vesz igénybe, az is haladékot kap a díjfizetésre a fent említett időszakra. Jelenlegi információk szerint a tartós bérlettel foglalkozó cégeknek nem kötelező csökkenteni a díjakat a bérlők javára, ám a kormány ezzel kapcsolatban is bármikor rendelkezhet a rendkívüli jogrend életbe lépése miatt.

Az üzemanyagárak tekintetében szintén jelentős változások történtek az elmúlt napokban, egy hét leforgása alatt nagyjából 30 forintot zuhantak a literenkénti árak. Ennek ellenére mindenkit arra bíztatok, hogy ha teheti, akkor maradjon otthon a saját és környezete egészségének érdekében, és csak nagyon indokolt esetben induljon útnak!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Autófinanszírozás: hogy éri meg jobban?
2016. november 29.
Ha autót szeretnél vásárolni, több lehetőséged is van. Persze a legegyszerűbb, ha készpénzben egyben kifizeted az autót, de ez nagyon sok embernek vagy túlságosan megterhelő anyagilag, vagy egyenesen lehetetlen.
Új autó vásárlás
2019. január 29.
A 2017-es év után tavaly is növekedés volt tapasztalható

További hírek