Az egyik üzemanyag drágulásával indul a november

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-30, 10:00

A gázolaj ára nem változik Mindenszentek napján.

2019. november 1-jén a benzin literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal emelkedik, így annak átlagára 380 forintra változik. A hét utolsó napján a gázolaj ára nem változik, annak átlagára 406 forint marad a magyarországi töltőállomásokon.

Vasárnap még arról lehetett olvasni, hogy szerdán drágulni fognak az üzemanyagok, mert múlt héten a Brent típusú olaj hordónkénti ára több mint 4 százalékkal emelkedett. Ennek ellenére szerdán nem változtak az árak az itthoni kutakon, és pénteken (Mindenszentek napján) is csak a benzinért kell majd többet fizetni, 2 forinttal.

Tankoló pisztolyok lógnak a helyükön az egyik benzinkúton

Ami a jövőt illeti, egyre több szakértő tart egy komoly árrobbanástól az olajpiacon. A Nemzetközi Energiaügynökség a legfrissebb jelentésében jelezte, hogy 2020-ban túlkínálat jellemzi majd a piacot. Magyarul a világ jövőre bőséges kőolajellátásban részesülhet, ami alacsonyabb árakat hozhat. Itt viszont jön egy nagy DE:

„Ha viszont a keresleti oldal nem gyengül és a kínálat bővülése elmarad a várttól, jelentős meglepetésben lehet részünk. Jelenleg a spekulációs oldal rendkívül pesszimista az olajár alakulásával kapcsolatban” – írta elemzésében Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázpiaci szakértője.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

üzemanyag pénz
2019. május 26.
A benzin és a gázolaj is olcsóbb lehet szerdától
töltőpisztoly a benzinkúton
2019. május 27.
Szerdától olcsóbban tankolhatsz a kutakon

További hírek