2020. március 05. | 22:36

Az amerikai szervezők fertőtlenítővel felszerelkezve várják a látogatókat.

Társszerző: Hajdu Balázs

A New York-i Autószalon szervezői bejelentették, hogy minden lehetséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy az eseményt a tervezett időpontban megtarthassák. A koronavírus járvány miatt már elhalasztottak néhány nagyobb autós rendezvényt.

Az amerikai seregszemle helyszínén már öt héttel az esemény előtt 70 kézfertőtlenítő állomást helyeztek el. Az autószalon egyik koordinátora elmondta, hogy a kiállított járműveket a szokásosnál gyakrabban kell fertőtleníteni. A tervek szerint a különböző gyártók több mint 50 új modellt mutatnak be New Yorkban.

A New York-i Autószalon története egészen 1900-ig nyúlik vissza. A szervezők szeretnének hűek maradni a történelmi hagyományokhoz. A Genfi Autószalonra ezen a héten került volna sor, a svájci rendezvényt azonban a koronavírus miatt lefújták. Utoljára a II. világháború idején maradt el a genfi autós esemény. A New York-i Autószalont 2020. április 8-9-én nyitják meg a sajtó képviselői, majd április 10-én a nyilvánosság előtt.

Az eseménynek otthont adó Jacob K. Javits Convention Center gondoskodik különlegesen képzett mentőcsapatról, akik a helyszínen látnak el szolgálatot. A kiállító központ munkatársai gyakrabban fertőtlenítik az ajtókilincseket, kéztörlő kiadó berendezéseket és minden olyan felületet, melyet sokan érintenek meg.

A koronavírus járvány már több mint 3 ezer halálos áldozatot követelt világszerte. Kína után Dél-Koreában van a legtöbb fertőzött. Az európai országok közül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet – az északi régióban már több mint negyvenen meghaltak. Az Egyesült Államokban egyelőre csekély mértékben van jelen a koronavírus, a járvány azonban gyorsan terjed. A New York-i Autószalont azonban a jelek szerint megtartják.