Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt a magyar utakon, amiket a Magyar Közút kamerái rögzítettek is. Az egyik felelőtlen sofőr a forgalmas M3-as autópályán, a másik pedig az M0-s autóúton hajtott a forgalommal szemben, komoly veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is.

A közösségi médiában terjengő információk szerint az M0-son közlekedő sofőr váratlanul nyomott egy satuféket a középső sávban, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább. Ez az eset július 16-án történt. Egy nappal később egy másik járművezető az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán hozott egy rendkívül rossz döntést, az ismeretlen személy legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben a sztrádán.

Személyi sérüléssel szerencsére nem jártak ezek a megmozdulások, de nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy mennyire életveszélyesek ezek manőverek.

„Ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza! Álljunk meg a legközelebbi pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat. Az optimális útvonal megtervezéséhez pedig kérhetünk segítséget az Útinformtól, vagy tárcsázhatjuk a 06-1-336-2400 telefonszámot” – közölte a Magyar Közút.