Nem mindennapi eset történt július 13-án délután az M85-M1 csomópontjában, írta meg a Magyar Közút a közösségi médiafelületén. A körforgalmat megközelítő teherautó ugyanis egyik pillanatról a másikra két kerekétől is „megvált” menet közben.

„Az egyik elszabadult kerék végigpattogott a körforgalomban és szerencsésen >>csak<< egy autószállító tréler végét kapta el, így személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár nem keletkezett. A cseh rendszámú jármű sofőrje begyűjtötte az elkóborolt kerekeket, nagyjából fél órán belül sikerült annyira helyrehozni a járművet, hogy az elhagyhatta a körforgalmat” – jelezte a közútkezelő.

„Az eset kapcsán az is elmondható, hogy egy kamionos, aki előtt az eset lezajlott, kiszállt a járművéből és levitte az útról a kereket, hogy az ne okozzon újabb balesetet, és csak a tréleres állt meg és ő maradt ott a cseh jármű sofőrjével, amíg megérkezett a segítség” – olvasható az Instagramra kitett bejegyzés leírásában.

A Magyar Közút nemrég hőkamerával mérte meg, mennyire forrósodik fel az M7-es aszfaltja a nyári kánikulában, illetve azt is kiderítette, hogy a közütasoknak mekkora hőségben kell dolgozniuk nyáron a friss aszfaltréteg terítésekor.