A Magyar Közút nemrég megmérte, hogy a nyári kánikulában mennyire forrósodik fel az M7-es autópálya aszfaltja, most pedig újra felküldte a levegőbe a hőkamerát, amely elképesztő adatokat rögzített a tikkasztó melegben.

„Szerdán egy aszfaltozási munkánál megmértük, hogy hőségriadó idején milyen körülmények között kell dolgoznia szakembereinknek. Tegnap a Pest megyei Kakucs településen végeztünk aszfaltozási munkákat, az erről készült felvételeink és méréseink alapján míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fok volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 fok felett volt a burkolat hőmérséklete, az aszfalt terítésekor pedig már közel 140 fokot mértünk” – olvasható a közútkezelő által kiküldött sajtóközleményben.

A Magyar Közút hőségriasztást rendelt el az ország valamennyi munkaterületén, és megfelelően gondoskodik az utakon dolgozó szakemberekről hőség idején.

„Az úton dolgozó munkavállalóink számára a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítunk. A munkákat a lehetőségekhez képest megpróbáljuk átütemezni, természetesen úgy, hogy a szolgáltatásunk színvonala ezáltal ne csökkenjen és a forgalombiztonság fenntartásához szükséges munkákat el tudjuk látni” – jelezte a szervezet.