Nyáron rettenetesen forró az M7-es autópálya aszfaltja, erről a Magyar Közút számolt be, miután a társaság hőkamerás felvételeket készített a sztráda elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról. Nyilvánvaló, hogy a kánikulában az egyéb magyar utak is elképesztő mód felhevülnek, ezért sem érdemes spórolni a gumicserével, már ha sokat közlekedik az ember az autójával.

„Jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfalt, mint az út menti környezet. Érdekes látni, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé hűti a burkolatot, ott már közel 49 fokot mértünk. És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző! Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat” – írta közleményében a közútkezelő.

„Reméljük, hamarosan túl leszünk ezeken a tikkasztó napokon, de addig is vigyázzatok magatokra az utakon (vagyis vezessünk óvatosabban – a szerk.), sajnos a hőség orvosmeteorológiai szempontból is megviseli a járművezetőket, emiatt sok a baleset is” – olvasható az Instagramon közzétett bejegyzésben.