Az Egyesült Államokban nemrég átadtak egy új körforgalmat, de sajnos senki sem tanította meg a helyik lakosoknak, hogy azt miképpen kell használni.

A körforgalmak a világ legtöbb országában mindennaposnak számítanak (Európában többsávos körforgók is vannak), de meglepő módon Amerikában ritkaságszámba mennek. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok amerikainak halvány fogalma sincs arról, hogyan kell használni egy körforgalmat, egyeseknek persze azért gyorsan leesik, hogy mit is kéne csinálni ilyen helyzetben. Kentucky vidéki részén nemrég nyílt meg egy új körforgalom a biztonság és a forgalomáramlás javítása érdekében, és a forgalomszervezési megoldás bizony komoly zavart okozott egyes emberek fejében.

A Redditen megosztott videó alapján a dolgok nem a tervek szerint alakultak. Amikor életedben először közelítesz meg egy körforgalmat, amiről azt sem tudod, hogy micsoda, na az eléggé sokkoló élmény lehet, de az ember azért jobb esetben nincs magára hagyatva, a kihelyezett forgalmi táblák segítséget nyújtanak a tájékozódásban. Ennél a körforgalomnál viszont egyesek láthatóan pánikba estek, azt sem tudták, hogy merre vannak arccal előre.

A CBS WYMT tudósítása szerint a Rowan megyei Kentuckyban található körforgalom egy négyirányú kereszteződés helyettesítésére szolgál, ahol naponta körülbelül 4000 autó fordul meg. Ebben a kereszteződésben korábban hatalmas balesetek történtek, ezért a városi tanács úgy döntött, hogy építtet ott egy körforgalmat az ütközések számának csökkentése érdekében. De ahhoz, hogy a körforgalom hatékony legyen, olyan sofőrök is kellenek, akik tudják is azt használni. Szerencsére az olyan GPS alapú szolgáltatások, mint a Google Maps, az Apple Maps és a Waze mind képesek megfelelően eligazodni a körforgalomban, remélhetőleg a helyi lakosok hamar hozzászoknak az újdonsághoz, és nem mennek majd a forgalommal szemben.