2021. január 19-én 21 óra 25 perckor az M7-es autópálya irányából Balatonakarattya felé közlekedett egy 65 éves budapesti férfi az autójával a 710-es számú főúton, amikor a menetirány szerinti bal oldali sávból nagy sebességgel behajtott egy körforgalomba, majd azon átrepülve a túloldali árokba vágódott.

Ford az árokban

A balesetben a sofőr és mellette ülő utasa súlyosan megsérült. A járművezető elmondása szerint maximum 90 km/órával közlekedett, és egy út szélén álló vadat figyelt, ezért nem vette észre a sötétből előbukkanó körforgót. A gépkocsi menetrögzítő kamerája ugyanakkor meghazudtolta a sofőrt, a dashcam által rögzített felvétel az elmondottnál jóval nagyobb sebességet mutatott.

Ford az árokban

Ford az árokban

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a sofőrrel és utasával szemben a rendőrök, olvasható a police.hu oldalon megjelent cikkben.

„A legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be. Sokszor ez időhiányból fakad, mert a sofőr valahová siet, és egy adott távolságot minél rövidebb idő alatt szeretne megtenni. Azonban a gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses vagy akár halálos közúti közlekedési balesetet, melyben a közlekedési szabályokat betartó más résztvevő is súlyosan megsérülhet” – figyelmeztet a rendőrség.