A legtöbb gyártó igyekszik hozzáigazítani a kínálatát a piaci trendekhez, így a PSA-konszern által nemrég befogadott Opel is elkezdett az elektromos és hibrid járművek irányába nyitni. Olyannyira, hogy 2021-ig nyolc ilyen modellt terveznek bemutatni, 2024-re pedig az egész modellkínálatot úgy alakítják át, hogy minden járművet lehessen részben vagy teljesen villanyos kivitelben rendelni.

2020-as Opel Corsa elölről

Az új stratégia első két modellje egy hibrid Vivaro kisbusz, valamint a Mokka X teljesen elektromos utódja lesz. Ezután a Combo és a Combo Life modellek villanyosítása következik, majd pedig a szintén népszerű Zafiráé. Egy teljesen elektromosnak tervezett Astra kategórájú autó is kilátásban van, ám erről a járműről még nagyon kevés információ látott napvilágot.

„Ez a gyártási stratégia egy elég jó pozícióba hozhat minket, mellyel az egyre szigorodó európai kibocsátási normákat is be tudjuk tartani. Az elektromos technológia pedig elengedhetetlen ezen célok megvalósításához. Ezek mellett a modern belsőégésű motorok és az üzemanyagcellák terén végzett kutatásaink is nagyon fontosak, melyeket a Rüsselsheimben található központunkban végzünk” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezetője.

Természetesen a PSA-csoport a többi márkánál is igyekszik minél több tisztán elektromos és hibrid modellt bevezetni, a Peugeot, a Citroën, a DS és a Vauxhall esetében is.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!