Az Opel is felszáll a villanyvonatra

Közzétéve:
2019-10-31, 07:06

A gyártó számos elektromos és hibrid modellt mutat be 2021-ig.

A legtöbb gyártó igyekszik hozzáigazítani a kínálatát a piaci trendekhez, így a PSA-konszern által nemrég befogadott Opel is elkezdett az elektromos és hibrid járművek irányába nyitni. Olyannyira, hogy 2021-ig nyolc ilyen modellt terveznek bemutatni, 2024-re pedig az egész modellkínálatot úgy alakítják át, hogy minden járművet lehessen részben vagy teljesen villanyos kivitelben rendelni.

2020-as Opel Corsa elölről

Az új stratégia első két modellje egy hibrid Vivaro kisbusz, valamint a Mokka X teljesen elektromos utódja lesz. Ezután a Combo és a Combo Life modellek villanyosítása következik, majd pedig a szintén népszerű Zafiráé. Egy teljesen elektromosnak tervezett Astra kategórájú autó is kilátásban van, ám erről a járműről még nagyon kevés információ látott napvilágot.

„Ez a gyártási stratégia egy elég jó pozícióba hozhat minket, mellyel az egyre szigorodó európai kibocsátási normákat is be tudjuk tartani. Az elektromos technológia pedig elengedhetetlen ezen célok megvalósításához. Ezek mellett a modern belsőégésű motorok és az üzemanyagcellák terén végzett kutatásaink is nagyon fontosak, melyeket a Rüsselsheimben található központunkban végzünk” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezetője.

Természetesen a PSA-csoport a többi márkánál is igyekszik minél több tisztán elektromos és hibrid modellt bevezetni, a Peugeot, a Citroën, a DS és a Vauxhall esetében is.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

További hírek