Faceliftet kapott az Opel Astra

Közzétéve:
2019-07-05, 06:50

Az Opel már hónapok óta teszteli a frissített Astra szériát, mely végül csak-csak bemutatkozott hivatalosan is!

A német cég büszkén jelentette be az ráncfelvarrott széria érkezését, ugyanis a valaha gyártott leghatékonyabb Astra-családként emlegetik. Az állítást az új motorokkal, erőátviteli rendszerekkel és más, az autóban alkalmazott „okos” megoldásokkal támasztották alá.

Az Astra külsejét szemlélve megállapítható, hogy végeredményben nem ment végbe rajta számottevő változás. Az Opel tehát elérte kitűzött célját, miszerint az új Astra életében nem a dizájnon, hanem sokkal inkább a motorteret, illetve a belsőt érintő változásokon van a hangsúly.

Opel Astra 2019 facelift hátulja

Aprólékos módosítást végeztek még például az aerodinamikát meghatározó elemeken, mindez pedig jótékony hatással volt az üzemanyag-fogyasztásra illetve a szénd-dioxid kibocsátásra. Ennek eredményeképpen a kompakt kivitel Sports Tourer változata 0,25-ös, míg a hatchback 0,26-os légellenállási együtthatóval rendelkezik.

Opel Astra Sports Tourer 2019

A nagy változások a kasztni alatt mentek végbe, az ügyfelek ugyanis már újfajta dízel és benzines erőforrások közül választhatják ki azt, amelynek duruzsolását a motortérben szeretnék hallani. Ezek közé tartoznak a háromhengeres 1,2-es és 1,4-es benzinmotorok, amik összteljesítménye 110 és 145 lóerő között mozog.

WLTP-mérések alapján a gyártó 100 km-re vonatkozóan 5,2 és 5,9 liter közötti üzemanyag-fogyasztást ígér. A kisebbik motort hatfokozatú manuális, míg az 1,4 literes egységet egy új, hétfokozatú CVT fokozatmentes automata váltóval kapcsolták össze.

Opel Astra Renault motor

Dízel fronton a frissített Astra egy 1,5 literes turbós négyhengeres motort kap kétféle teljesítménnyel, az egyik 105 lóerőt, a másik 122-t teljesít. Alapkivitelként ezekhez az egységekhez hatfokozatú manuális váltó jár, opcionálisan viszont Opelekben még nem látott kilencfokozatú automatát is kínálnak.

Az autógyártó elmondása szerint a károsanyag-kibocsátás 17%-kal csökken az új Astrákban, hála az új kipufogógáz-kezelő rendszernek, mely egy passzív oxidációs katalizátorból, egy AdBlue injektorból, egy SCR-katalizátorból és egy dízel részecskeszűrőből áll.

Opel Astra 2019 facelift beltér

A külső, LED-es fényszórókon nem változtattak, viszont belülre egy teljesen digitális műszercsoportot raktak, továbbfejlesztették az infotainment-rendszert, mely immáron egy 8”-os kijelzőn jelenik meg.

Forrás:

További autós hírek

Az eset Lengyelországban történt a napokban. A felvételen az látható, ahogy egy 15 éves lány megpróbál átkelni este a zebrán,…

30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki indokolatlanul használja a ködlámpát, aki pedig többször is megszegi ezt a szabályt,…

“FIGYELEM! Édesapám s jómagam kollégája és egyben nagyon jó barátunk súlyos MENTŐBALESETET szenvedett a mai napon Pusztaszabolcson és nagyon sok…

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozó - GALÉRIA
2018. április 29.
50 kép a III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozóról, avagy milyen is az, ha összegyűlnek az Opelesek
1938 Opel Kapitän kabrió, elől nézet
2018. szeptember 24.
Jól tartja magát az Opel Kapitány. Szép kora ellenére ma is friss és üde a gigászi nyugdíjas.