2020. augusztus 18. | 22:53

A tettes ittasan próbált menekülni személygépjárművével.

2020. augusztus 17-én hétfőn este fél tíz körül egy Audi A6 típusú gépjármű sofőrjét szerették volna ellenőrizni a rendőrök Sopronban a Mórciz Zsigmond utcánál. Az osztrák rendszámú autó tulajdonosa osztrák vezetői engedélt nyújtott át az őt igazoltatók számára. Miután megszondáztatták, s kiderült, hogy nem is oly rég alkoholt fogyasztott, az Audi sofőrje menekülőre fogta.

A helyszínről nagy sebességgel távozó személyt több rendőrautóval kezdték üldözni, aki egy rendőrautónak is nekiütközött a nagy sietségben. A Csengery és Csatkai utcák kereszteződésénél sikerült feltartóztatni a renintens személyt, ám miután egy rendőr kiszállt, hogy intézkedjen, a férfi tolatni kezdett, majd nagy lendülettel elindult a szolgálatot teljesítő egyenruhűsű irányába és el is sodorta, őt kórházba kellett sérülései miatt szállítani.

A rendőr egyik társa a menekülő audis kerekére egy lövést adott le, de a férfi továbbhajtott. Ausztriában sikerült csak elfogni, öt perccel hajnnali egy óra előtt bukkantak rá a szomszédos országban a hivataos személy elleni erőszak bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható járművezetőre, akit a Schattendorfi Rendőrőrsön előállítottak.

Az ügy kapcsán a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség fog eljárni.