2020. október 06. | 10:44

A filmben John Cena fogja alakítani a Vin Diesel által életre hívott Dom Toretto öccsét.

A Halálos iramban filmek sztárjai a mozivásznon sok nyakatekert mutatvány előadására képesek, a valóságban azonban ők sem tudnak mit kezdeni a mindennapokat felforgató koronavírus-járvánnyal. A COVID-19 miatt sajnos rengeteg film forgatása szünetel (vagy éppen el sem kezdődött), az elkészült alkotásokat pedig nem nagyon akarják moziba küldeni a filmstúdiók, hiszen azok korlátozott számban tudnak embereket fogadni, ami nyilván nagy bevételkiesést jelent Hollywoodnak. Október elején a Halálos iramban 9. bemutatójának időpontja is tovább csúszott 2 hónappal.

A filmstúdiók folyamatosan pakolgatják a blockbusterek premierjeit, abban bíznak, hogy az orvostudomány néhány hónapon belül előáll azzal a vakcinával, ami védelmet nyújt a COVID-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus ellen. Ha ez megtörténik, akkor a világ fellélegezhet, mindenhol visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, így a mozik is újra megtelhetnek nézőkkel.

A Halálos iramban 9. (eredeti cím: F9: The Fast Saga) eredetileg 2020. május 22-én került volna a mozikba az Amerikai Egyesült Államokban, a magyarországi premier pedig május 21-re volt kitűzve, de a vírus-mizéria keresztülhúzta a számításokat. A pandémia miatt 2021. április 2-ára tolódott a bemutató dátuma Amerikában, de a járvány második hulláma újra borította a terveket, idén őszről is átettek a stúdiók jó pár nagyon várt filmet a következő esztendőre.

Az új James Bond-film (Nincs idő meghalni, eredeti címe: No Time to Die) átkerült 2021 húsvétjára, vagyis 2021. április 2-re, aminek helyet kellett csinálni, így az eredetileg ott lévő Halálos iramban 9. bemutatójának dátuma átvándorolt  2021. május 28-ra. Ugye azért nem akarnak egyszerre két blockbustert futtatni a stúdiók, mert ha csak egy nagyobb költségvetésű produkció van műsoron, akkor nagyobb esély van arra, hogy elérje a várt bevételt a kasszáknál. A franchise életére is kihatással vannak a tologatások, a Halálos iramban 10. (ha elkészül), valamikor 2022-ben, vagy 2023 első felében kerülhet a mozikba.

Az F9-et Justin Lin rendezte, az ismertebb arcok természetesen mind visszatérnek, így Vin Diesel (Dom Toretto), Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), Tyrese Gibson, Jordana Brewster és Charlize Theron is tiszteletét teszi a filmben. A csapathoz Michael Rooker, John Cena, Cardi B és Finn Cole is csatlakozott. A pankrációt színészetre cserélő Cena alakítja majd Dom öccsét, Jakob Torettót, aki mester tolvajként, gyilkosként és profi sofőrként dolgozik.