Az új Kia Sorento is képes a holttér eltüntetésére

Közzétéve:
2020-05-11, 11:42

Hála a kameráknak és a Supervision műszeregységnek.

A hamarosan érkező Kia Sorentóban is megjelenik a Blind-Sport View Monitor (BVM), vagyis egy olyan holttérfigyelő, ami eltünteti a holtteret az autó mindkét oldalán.

Kia Sorento holttér

Az európai piacokon a Sorentóban mutatkozik be ez a technológia, a 12,3 colos vetített, és teljesen digitális Supervision műszeregység új funkciójaként. A nagy felbontású (1920x720) képernyő teljesen leváltja az analóg műszereket, a sebességen és fordulatszámon kívül képes a navigációs instrukciók, az úti adatok, valamint a diagnosztikai és egyéb műszaki vagy biztonsági értesítések megjelenítésére. A Kia XCeed modellben volt már szerencsém kipróbálni, valóban stabilan működik, bár a Waze tükrözését hiányoltam tőle.

holttérfigyelő

A holttérfigyelő kedvelt felhasználási területén, az autópályán az irányjelző használatával hozható működésbe. A kijelző jobb és bal oldalán élőkép mutatja, hogy sávváltás közben van-e más jármű az SUV holtterében. A képet a Sorento külső visszapillantóiba szerelt nagy látószögű kamerák mutatják.

Kia Sorento Supervision cockpit

Az új vezetősegéd a holttérfigyelő-ütközéselkerülőt, a körbelátó kamerarendszert, a parkolássegítőt és a Bose Performance Series hangrendszert is tartalmazó csomagban jelenik meg Európában. A csomag része a holttérből adódó balesetek elkerülését támogató aktív rendszer, amely a holttérben tartózkodó járművet vagy járműveket észlelve avatkozik be.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kia

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Kia Sorento 2020
2020. február 18.
Most először részben elektromos hajtáslánccal is érkezik az új Sorento.

További hírek