Az USA-ban vár eladásra ez a gyönyörű Mercedes-Benz limuzin

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-11, 10:24

Az autóritkaság megőrizte eredeti állapotát, ahhoz soha nem nyúltak hozzá.

Az Egyesült Államokban (egészen pontosan Philadelphia városában) kínálják eladásra azt az 1966-os Mercedes-Benz 600 LWB Pullmant, amely Kínát is megjárta jó pár évvel ezelőtt. A ritkaság remek állapotban van, a kikiáltási ára 285 ezer dollár.

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

A képeken látható limuzint Sanghaj egykori polgármestere Csen Ji birtokolta, aki később a külügyminiszteri pozíciót is betöltötte Kínában. A magas rangú politikus a Kínai Kommunista Párt (KKP) utasítására rendelt két darab négyajtós Pullmant, a verdát ugyanis alaposan meg akartak vizsgálni a kínaiak, magyarán le akarták koppintani az 1960-as évek egyik leghíresebb limuzinját. A négyajtós Pullmanból egyébként összesen 304 darabot készített a német autógyártó.

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

Az LBI Limited által készített jegyzék szerint az eladásra kínált limó megőrizte eredeti állapotát, soha nem nyúltak hozzá (a másik Kínába szállított Pullamnt szétbontották az ázsiaiak). Azt nem tudni, hogy ez a példány pontosan mikor került át Kínából az Egyesült Államokba, de az biztos, hogy 21 186 kilométert futott (jó, ez sem atombiztos, hiszen bármikor mókolhatták a kilométerórát).

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

Mercedes-Benz 600 LWB Pullman

A Mercedes-Benz 1963 és 1981 között gyártotta a 600-as modellcsaládot. A limuzin változatokat imádták a kormánytisztviselők, Németországban különösen népszerűnek számítottak a politikai körökben. Még a pápának is volt egy speciális limuzin változata, amelyet landaulet tetővel láttak el. A négyajtós mellett egyébként hatajtós változatot is gyártott a Mercedes ebből. Az eladásra kínált modell mozgatásáért egy 6,3 literes, V8-as motor felel, amely 247 lóerő és 500 Nm nyomaték leadására képes.

6,3 literes V8-as motor

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek