Az USA és Kína közti kereskedelmi háború hátráltathatja az önvezető autók helyzetét

Közzétéve:
2019-10-11, 07:44

Kompatibilitási probléma léphet fel az eszközök és az autók között.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború már éreztette hatását az okostelefonok és az 5G technológia terén. A CNBC szerint az önvezető autók és a közvetlen környezetükkel kapcsolatban álló gépjármvek következhetnek.

A következő évtizedekben valószínűleg az autó lesz a legnagyobb és talán legfontosabb összeköttetésben lévő kommunikációs eszköz az emberek tulajdonában. A járműveket chipekkel és érzékelőkkel szerelik fel, melyek nem csak fejlettebbé, hanem biztonságosabbá is teszik a jövő közlekedési eszközeit. A történetbe keményen beleszólhat a két nagyhatalom kereskedelmi háborúja.

önvezető autó

Miután Donald Trump kormánya kitiltotta a Huawei okostelefonokat az országból, valamint harcot folytat az 5G technológia küzdőterén, nem elképzelhetetlen, hogy bizonyos telefonok nem fognak működni egyes járművekkel.

Az IBM által lefolytatott friss kutatás szerint a következő évtized végére az új autók 15%-a teljesen önvezető lesz, az autógyártók és technológiai vállalatok pedig az autóban használható eszközök fejlesztésére fognak összpontosítani. A jövő fogja eldönteni, hogy ezek a félelmek valóra válnak-e. Ha a két ország között meglévő feszültség ilyen hatással lehet, az nehéz helyzetbe sodorhatja az autógyártókat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Európai Bizottság akksi-csúcstalálkozót tart!
2017. október 03.
Nem mindenki elégedett az európai helyzettel, már ami az elektromos autókat és az akkumulátortechnológiát illeti, így szükségesnek látják egy ezzel foglalkozó csúcstalálkozót
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.

További hírek