Bécsben ingyen belépőkhöz juthat az, aki beáll a tömegközlekedők sorába

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-29, 11:22

A szomszédban hamarosan indul a kulturális zsetonok gyűjtése.

Új mobilalkalmazást mutatott be a bécsi önkormányzat, amely igyekszik rávenni az embereket a környezettudatos gondolkodásra. Az applikáció használatával ugyanis ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak azok a bécsi lakosok, akik a kocsijuk helyett a gyaloglást, a kerékpározást vagy a tömegközlekedést választják a jövőben. 

Az alkalmazás egy követőrendszerre épül, amely meg tudja különböztetni egymástól a közlekedési módokat. Mi több, a rendszer azt is képes lesz megmutatni, hogy az adott közlekedési mód használata mennyivel kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár az autózáshoz képest. A dolog lényege pedig abban rejlik, hogy minden megtett 20 kilométernyi út szén-dioxid-kibocsátás megtakarítása után úgynevezett kulturális zsetonhoz jut a járművét hátrahagyó autós.

A Bécsben közlekedő 26-os villamos szemből

A program vezetője, Christina Hubin azt állítja, hogy aki két héten keresztül (egészen pontosan 15 napig) a tömegközlekedést használja munkába járáshoz, az hozzájuthat egy ingyen belépőjegyhez. A hat hónapig tartó tesztidőszak február 26-án rajtól mintegy ezer felhasználóval, ha eredményes lesz a kezdeményezés, akkor 2020 őszére azt mindenkire kiterjesztik.

Szintén friss hír, hogy Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjéban annyira rossz most a levegő minősége, hogy ingyenessé tették a tömegközlekedést az emberek számára a reggeli és esti órákban. A rendkívüli intézkedés részeként a duplájára tornászták a parkolás árát, plusz kitiltották a belvárosból a tehergépjárműveket.

Az autós világ friss híreit az Alapjárat hírműsorában találod.

MTI

Kapcsolódó írások

Itt az első magyarországi kárbejelentő app!
2017. február 27.
Rugalmasabbá és gyorsabbá válik a kárbejelentés, köszönhetően egy innovatív alkalmazásnak
Egy baleset utáni törött autó és annak sofőrje
2019. január 14.
Egy balesetre nem lehet felkészülni, de az azt követő ügyintézésre igen. Az E-kárbejelentő egy hasznos alkalmazás, ami minden autós segítségére válhat!

További hírek