2020-ban két olyan szombat is lesz, amikor fizetni kell a parkolásért

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-06, 12:00

Fizetős parkolás: ezeken a szombatokon kerül pénzbe az autók pihentetése 2020-ban.

A hétvége nem csak azért jó, mert az ember pihenhet, hanem azért is, mert olyankor általában tök mindegy, hol áll meg az egyszeri magyar honpolgár a kocsijával Budapesten, nem kell fizetni a parkolásért. Azonban a naptár és az ünnepek miatt minden évben vannak olyan szombatok, amelyek átvedlenek munkanappá, ez alól a 2020-as esztendő sem lesz kivétel.

Ami az autósok szempontjából az egyik legfontosabb, hogy az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a egy csütörtöki napra esik 2020-ban, emiatt augusztus 21., péntek is pihenőnap lesz. A négynapos hosszú hétvége miatt augusztus 29-én, szombaton dolgozni kell annak, aki nem vesz ki szabadságot, vagyis aznap biztosan fizetni kell a parkolásért, hiába számít az eredetileg hétvégi napnak.

Parkolóautomata szemből

A második szombati munkanap december 12-re esik, akkor kell ledolgozni a december 24-i pihenőnapot. Tehát légy résen, aznap se parkolj majd megszokásból a fővárosban. Én a helyedben már most bekarikáznám a naptárban ezt a két dátumot, persze erre nincs szükség, ha jó a memóriád. Nekem viszont nem minden esetben az, ezért megfogadom azt a bölcs tanácsot, miszerint ha nincs eszed, legyen noteszed!

További érdekes hírekért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Pénzt dob a parkolóautomatába egy férfi Budapesten
2020. június 30.
A hét közepén még ingyenes lesz a parkolás a köztereken, aztán visszaáll a régi rend.

További hírek