Bekeményít a rendőrség a büntetőfékező sofőrökkel szemben

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-03, 08:35

A buszsávban csatangoló szabályszegők is célkeresztben maradnak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kibővíti projektalapú együttműködését, a két szervezet az eddigieknél is határozottabb fellépéssel, valamint figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a balesetek és a szabályszegések számát a budapesti utakon.

A két társaság között létrejött stratégiai partneri együttműködés célja az, hogy javuljon a közlekedők biztonsága a magyar fővárosban. Az érintett felek megegyeztek abban, hogy a jogosulatlan buszsávhasználatot a jövőben is rendszeresen ellenőrzik, emellett pedig figyelemfelhívó kampányba kezdenek a gyalogosgázolások visszaszorításának érdekében.

„A jogosulatlan buszsávhasználatot mindenkivel szemben ellenőrizzük, közlekedjen az illető akár bringával, autóval, rollerrel, szánkóval vagy kombájnnal.” – jelezte a BKK december elején.

Mazda terepjáró egy civil rendőrautó előtt

A két szervezet megelőzési céllal jobban láthatóvá tenné az autósok számára a gyalogosátkelőket, de a járdák szélét is felfestenék, amely a járókelőket figyelmeztetné arra, hogy a telefon bámulása helyett jobb lenne odafigyelniük arra, ami az úton történik, mielőtt lazán továbbhaladnának. Ha már a gyalogosátkelőknél tartunk, térjünk ki egy pillanatra a hazai fejlesztésű okos zebrákra, melyeket 2019-ben kezdtek el telepíteni Magyarországon, jelen pillanatban összesen hat magyar településen működnek. A közlekedésbiztonság szempontjából, meg úgy általában is jó hír, hogy a gyalogosokat védő rendszer eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Visszakanyarodva a mostani cikkre, a BKK jelezte, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az olyan esetek, amikor egyes autósok a vélt vagy valós sértettségüket úgy bosszulták meg a közösségi közlekedési járművekkel szemben, hogy éles fékezéssel hirtelen megállásra késztették azokat. A BRFK azt ígérte, hogy a későbbiekben még szigorúbban lépnek fel a büntetőfékező sofőrökkel szemben, kiváltképp azokban az esetekben, amikor a BKK adott járművén személyi sérülés is történik a váratlan és intenzív fékezésre miatt.

Büntetőfékező sofőr miatt lelassító busz

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BKK

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
Nyugati tér
2020. július 30.
Ideiglenes parkolási tilalom lép életbe a Nyugati térnél.

További hírek