vasárnap - 2022. december 04.
6.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bemindenezve menekült a rendőrök elől, bozótba rakta a gépet

2022. szeptember 08. | 12:34

A veszprémi rendőrök hiába akarták megállítani, a sofőr továbbhajtott.

2022. január 4-én a 8-as számú főúton szerettek volna megállítani egy kishaszongépjárművet a rendőrök, de a sofőr tovább hajtott a Csatárhegyre vezető úton, ahol egy kanyart nem sikerült abszolválni a megtáltosodott áruszállítóval. Mint később kiderült, a kontrollvesztés nem véletlen történhetett, mert a ruhája és a gépjármű átvizsgálása után egy fehér színű, kábítószergyanús port tartalmazó zacskót és egy fém dobozban növényi anyagot találtak. 

A 37 éves sofőr nem először került kézre vezetésre alkalmatlan állapotban, ugyanis ekkor már jogosítvány nélkül vezette járművét egy korábbi intézkedés miatt, amikor bódult állapota miatt bevonták vezetői engedélyét. A gyanús körülmények miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságon előállították, ahol a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredmény mutatott. 

Kép: Police.hu

Miután kihallgatták, gyanúsítottként halmozott vétségekkel kellett szembesülnie. Kábítószer birtoklása és a jármű bódult állapotban történő vezetése miatt büntetőeljárást indítottak, a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt feljelentést tettek, az engedély nélküli vezetésért pedig őrizetbe vették. 

A nyomozás során igazolódott, hogy a gyanús fehér por amfetamint, a doboz zöldség pedig THC-t tartalmazott, a sofőr pedig ezekből a szerekből fogyasztott a vezetés előtt. A veszprémi rendőrség átadta az ügyet az illetékes ügyészségnek. 
 

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!