Bemutatkozott a Mercedes legkisebb sportkombijának új generációja

Közzétéve:
2019-07-18, 07:51

A CLA 45 AMG igencsak erős kiadás lett.

A Mercedes-AMG A 45 és CLA 45 bemutatása után a Shooting Brake CLA 45 is bemutatkozott, ezzel vált teljessé a gyártó belépőszintű izmos modellcsaládja. Ez az egyik legkecsesebb típus a kategóriájában, a sportkombi kupésan ívelő teteje megfordítja a fejeket az utcán, annyi már biztos.

2020-as Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake elölről

A Panamericana hűtőrács és az agresszív orrkiképzés jól áll az autónak, a kombi farára pedig olyan diffúzort és kidörgőket pakoltak, hogy az ember félve áll be mögé a piros lámpához. Az egész pedig harmonikus formában tárja a nagyközönség elé, miért is vagány kategória a Shooting Brake. A beltér szintén ismerős lehet az A-osztályból és a többi modellből, ám itt a vörös varrások és fények dominálnak a sportosság jegyében. A két kijelzős óriásműszerfal még mindig a kategória csúcsát jelenti, a sportkormány pedig önmagában festménybe illő darab.

A Mercedes nem fogta vissza a sportosságot a használhatóság érdekében, a CLA 45 esetében minden az izmokról és a teljesítményről szól. A géptető alatt a világ legerősebb négyhengeres turbómotorja dolgozik két erőszinten, 387 és 416 lóerővel. Szerencsére ezt nem csak az első kereknek kell az útra vinniük, mert annak nagy valószínűséggel nem lenne jó vége. A modell ugyanis összkerékhajtással érkezik, melyben egy nyolc fokozatú duplakuplungos automata is nagy szerepet játszik.

2020-as Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake hátulról

A 0-100-as gyorsulás 4,1 másodpercet vesz igénybe, az S kivitelnél ráadásul ez az érték egy tizeddel jobb. A végsebesség természetesen 250 km/órában korlátozott, de kérésre 270 km/óra is lehet az S modell esetén. Így biztos időben oda lehet érni a csemetékkel az iskolába, tehát ez plusz pont a családi kombi szempontból.

Az új, 2020-as modell áráról és a piaci bevezetésről egyelőre nincsenek pontos információk, ám jó eséllyel a közeljövőben erre is fény derül. Van egy olyan érzésem, hogy a Mercedes szépen meg fogja kérni az árát ennek a kis izomgolyónak.

2020-as Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake beltere

Forrás:

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Ebből valami komoly lesz! Érkezhet az elektromos ezüstnyíl?
2018. július 06.
A Mercedes egy sajtónap keretében mutatta be az EQ tanulmányautójának várható formavilágát.