Bemutatták az 5-ös új villanyos változatait

Közzétéve:
2019-08-14, 11:25

A BMW jelentős hatótáv növekedést ígér.

Az 530e jelenti a BMW kínálatának egyik fontos hibrid modelljét, mely plug-in rendszerben működik. Az új kivitel elérhető lesz hátsó- és összkerékhajtással egyaránt, a 225xe Active Tourerhez hasonlóan pedig az akkupakk kapacitásának növelése jelenti a legnagyobb előrelépést. A 30 százalékos fejlődés a hatótávon is tetten érhető, az akkucsomag ugyanis 12 kilowattórás lett.

2019-es BMW 530e elölről

„Az 5-ös szedán plug-in hibrid változatai jóval hatékonyabbak lettek az akkumulátortechnológia fejlődésének köszönhetően. Az új, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor 12 kilowattórás lett, melyet úgy sikerült elérni, hogy az akkucsomag mérete nem nőtt. Így a hátsó ülések alá helyezett tápegység minimális helyet vesz el a hasznos csomagtérből, így ezek a modellek is ugyanúgy használhatók, mint a belsőégésű motorral szerelt ötösök. A plug-in modellek csomagtartója így 410 literes lett.” – szerepel a BMW közleményében.

A hátsókerekes 530e 6,1 másodperc alatt van százon, végsebessége pedig 235 km/órára korlátozott. Az iPerformance modell akár 60 kilométert is képest teljesen elektromos módban megtenni, míg az összkerekes xDrive verzió kicsit rövidebb hatótávval rendelkezik. A rendszerben egy 2,0 literes benzines és egy elektromotor dolgozik együtt 250 lóerős rendszerteljesítménnyel, mellyel a gyári adatok szerint 2 liter környéki vegyes fogyasztás érhető el.

Amennyiben a nyers erőtől duzzadó ötösöket jobban szereted, íme egy videó az M550d tesztjéről.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!