Az 530e jelenti a BMW kínálatának egyik fontos hibrid modelljét, mely plug-in rendszerben működik. Az új kivitel elérhető lesz hátsó- és összkerékhajtással egyaránt, a 225xe Active Tourerhez hasonlóan pedig az akkupakk kapacitásának növelése jelenti a legnagyobb előrelépést. A 30 százalékos fejlődés a hatótávon is tetten érhető, az akkucsomag ugyanis 12 kilowattórás lett.

2019-es BMW 530e elölről

„Az 5-ös szedán plug-in hibrid változatai jóval hatékonyabbak lettek az akkumulátortechnológia fejlődésének köszönhetően. Az új, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor 12 kilowattórás lett, melyet úgy sikerült elérni, hogy az akkucsomag mérete nem nőtt. Így a hátsó ülések alá helyezett tápegység minimális helyet vesz el a hasznos csomagtérből, így ezek a modellek is ugyanúgy használhatók, mint a belsőégésű motorral szerelt ötösök. A plug-in modellek csomagtartója így 410 literes lett.” – szerepel a BMW közleményében.

A hátsókerekes 530e 6,1 másodperc alatt van százon, végsebessége pedig 235 km/órára korlátozott. Az iPerformance modell akár 60 kilométert is képest teljesen elektromos módban megtenni, míg az összkerekes xDrive verzió kicsit rövidebb hatótávval rendelkezik. A rendszerben egy 2,0 literes benzines és egy elektromotor dolgozik együtt 250 lóerős rendszerteljesítménnyel, mellyel a gyári adatok szerint 2 liter környéki vegyes fogyasztás érhető el.

Amennyiben a nyers erőtől duzzadó ötösöket jobban szereted, íme egy videó az M550d tesztjéről.