2023. március 23. | 13:44

Annak ellenére, hogy le akart kanyarodni jobbra, a legbelső sávban haladt.

A többsávos közlekedés egy remek megoldás. Nem csak a gyorsabb és lassabb autósok közötti különbség nem lesz zavaró senki számára, de egy lekanyarodó sem fog feltartani maga mögött több másik sofőrt.

Ilyenkor persze körültekintőbben kell közlekedni és a kanyarodás előtt már korábban érdemes nekiállni helyezkedni. Ha pedig nem sikerül a manőver, mert az egyik belső sávban ragadtunk, akkor nem szabad kapkodni, hanem szépen a következő lehetőségnél megfordulni vagy kis utcákban visszakanyarogni eredeti célunkra.

Ezt vélhetően nem tudta az az autós, aki Budapesten nemrég a belső sávból próbált meg jobbra kanyarodni egy négysávos szakaszon. Természetesen a manőver nem sikerült, de ez várható volt.

Az eset még március 18-án, az esti órákban történt, ha lehet hinni a fedélzeti kamerának, ami felvette az esetet. Fél 11 körül közlekedtek autók a többsávos úton, ahol még csak nem is volt sűrű a forgalom.

A legbelső sávban egy autós mégis elfelejthette, hogy hova is tart, mert az utolsó pillanatban reagált. A legbelsős sávból jobbra húzta a kormányt és négy sávot átívelve egy taxis előtt átvetődve próbált meg lekanyarodni a Blaha Lujza tér közelében.

Valószínűleg az autó adottságai és a körülmények is hozzátettek ahhoz, hogy ezt a formagyakorlatot ne tudja megcsinálni a sofőr hibátlanul. Valamelyest kiegyenesítette az éles manővert és a zebránál várakozó emberek közé hajtott egy járdaszigetre.

Az emberek úgy ugrottak el előle, hogy ne történjen baleset és a videó alapján mindenki meg is úszta. Egyedül az autósról nem tudni, hogy megúszta-e, mert ha ez a felvétel eljut a rendőrségre, akkor valószínűleg előveszik.

Depositphotos