2018. december 07. | 10:46

2018 decemberében számos frissítést kap a Forza 7 és a Gran Turismo Sport, új autók, bővített gyakorló módok és még jobb forcefeedback a kezedben

Rendelj az Alapjárat boltjából karácsonyi ajándékot! Alapjáratos pólók, bögrék és további izgalmas termékek 10%-os kedvezménnyel 2018. december 10-e és december 23-a között leadott rendelésekre. Rendeld meg még ma a neked tetsző Alapjáratos cuccot! 

A Mikulás és a Jézuska biztos, hogy idén is összedolgozik, hiszen már december elejétől kezdve érkeznek a legújabb frissítések a két piacvezető versenyszimulátor programhoz. A Forza Motorsport 7 és a Gran Turismo Sport is számos újdonságot tartogat az ünnepi játék maratonokra. Az új autók és pályák, játékmódok az év bármely szakaszában jóhírként érkeznek, a karácsonyi akciók keretei között pedig még jobb áron lehet hozzájutni a kiegészítő csomagokhoz. Így minden valamire való játékos izgatottan várja ezt az időszakot.

Bele is csapok a lecsóba. Ha az Xbox One-osok vagy a PC-sek táborát gyarapítod akkor a számodra érdekes infó minden bizonnyal a Forza frissítéseiben leledzik majd. A játék programozói újra gondolták a szimulátor kormánnyal összekötött visszajelzést, aminek köszönhetően a kormány olyan módon keményedik meg, tekeredik el, vagy akár rezeg, ami a leginkább hasonlít arra az érzésre amit egy valódi autóban élnél át.

Ezt a felfüggesztések kinematikájának és az abroncs modellezésnek finomításával érték el. Így a lehető legtöbb információt és visszajelzést továbbítja a kormánykerék a játékosnak. Facsipeszre leegyszerűsítve ha rázókövön autózol zizeg majd a tenyered, és még a kormány is elforoghat annak függvényében, hogy milyen irányból „üti” meg a futóművet a rázókő.

De nem csupán ennyi, ami a Forzában érkezik. A legújabb frissítés tartalmazni fogja a 2018 #1 BMW M Motorsport M8 GTE kiegészítést. Bár az elmúlt 7 évben a BMW rejtőzködött, most végre visszatért a 24 órás Le Mans keretei közé. Az M8 GTE-t az alap M modelltől indulva egy teljesen Le Mans GTE homologizált autóig fejlesztették, a gyártási verzió szinte teljes elhagyása mellett. Mielőtt az M8 GTE közúti forgalomba kerül, az Xbox One játékosok első kézből tapasztalhatják meg mit tud a gép. Persze akármennyire szeretek én magam is szimulátorozni, az azért sosem lesz ugyanolyan.

Természetesen a PS4 platformon száguldozó gamerek sem maradnak ünnepi kiegészítés nélkül, hiszen a Gran Turismo Sport is kap néhány új frissítést. A játékot éppen csak elkezdők számára 7 új autóval bővül a paletta. Bekerül többek között az 1995-ös Ferrari F50, a 2016-os McLaren P1 GTR, a 2012-es Tesla Model S, és az 1963-as Chevrolet Corvette Stingray is. Egyéb jó hír, hogy az autózható útvonalak között felbukkan egy újabb japán szakasz, a “South Route” of the Tokyo Expressway. Szóval, ha érzed magadban az erőt, hogy Te légy a wangan leggyorsabb versenyzője, dobd el idénre a mókuskereket és irány a kanapé, kezeket a kormányra, ready, set, GO!