Besza-behu: Húsz, azaz 20 forinttal lesz olcsóbb a benzin szerdától!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-16, 09:33

Az olaj ára után mi kerültünk sokkos állapotba!

Soha nem látott árcsökkenésre lesz példa szerdán, írta meg hétfő reggel a Holtankoljak.hu nevű portál. Mint kiderült, a MOL bruttó 20 forinttal csökkenti a benzin árát a hét közepétől. A gázolaj ára bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe március 18-tól.

Tankolással foglalatoskodó férfi

A Brent hordónkénti ára a múlt hétvégén 1 nap alatt több mint 10 dollárt csökkent, ilyen mértékű csökkenésre legutóbb 1991-ben, az Iraki háború idején volt példa. Szaúd-Arábia ugyebár árháborúba kezdett, ezt már többször megírtuk, a szaúdiak az oroszokra próbálnak nyomást gyakorolni. Ennek hatásait azonban márciusban nemigen fogjuk még látni. Plusz ott van az a fránya koronavírus, ami konstans alacsony szinten tartja az olaj árát, hiszen egyre több ország (köztük Magyarország) vezet be radikális intézkedéseket, így folyamatosan csökken a kereslet az olaj iránt.

A 95-ös benzin átlagára tehát 328 forintra változik szerdától, a gázolaj átlagára pedig 345 forintra mérséklődik a hét közepén. Most már tényleg nem vagyunk messze attól, hogy a benzin ára bemenjen 300 forint alá.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ana Braga tölt üzemanyagot a kocsijába lenge öltözékben
2020. január 29.
Ugyanannyival csökken a benzin és a gázolaj átlagára.
Benzinkúton található kútoszlop szemből fotózva
2020. február 05.
10 forint lesz a különbség a benzin és a gázolaj ára között.

További hírek