„A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését.”

Ezeket a sorokat Schanda Tamás jegyezte le a Facebookon. A politikus elárulta, hogy a szokatlannak tűnő műszaki megoldás a település elkerülőjének kiindulópontja lesz.

Sajószentpéteri körforgalom

„A kormány a tavalyi év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére. A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el. A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik” – tette hozzá az ITM parlamenti államtitkára.

sajószentpéteri körforgalom

Schanda bejegyzéséből kiderül, hogy a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma és az utazási idő. A településeken várhatóan mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.

„A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri” – zárta gondolatmenetét az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársa.