vasárnap - 2022. October 02.
12 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bírságolásra kényszerítik a román autópálya rendőröket

A román Europol rendőrszakszervezet arra panaszkodik, hogy az autópálya rendőrség főnöksége kényszeríti beosztottjait a bírságok kiszabására.

Körlevélben értesíttették a beosztottakat a vezetői rétegből, hogy innentől meg kell indokolniuk, ha figyelmeztetésben részesítenek egy járművezetőt közlekedési vétségért. Az Europol szakszervezet szerint ezzel arra próbálják kényszeríteni a közlekedési rendőröket, hogy a körülményektől függetlenül, minden kihágásért bírságot szabjanak ki.

„Már csak az hiányzik, hogy konkrét mennyiségi teljesítménymutatókat szabjanak meg, vagyis normát határozzanak meg a behajtandó bírságok mértékéről" - nyilatkozott a rendőrszakszervezet.

Emellett azt kérték kollégáiktól, hogy tekintsenek el ettől a módszertantól és figyelmeztetés esetén az indoklás annyi legyen, hogy a kihágásokra vonatkozó, 2001-ben kiadott 2-es számú kormányrendeletnek megfelelően jártak el.

Az egész történet onnan ered, hogy az új vezetőség a szigorodó gyorshajtási és szabálysértési büntetéseket szeretné erőteljesebben érvényesíteni. Ezért kérték kollégáikat arra, hogy az új szabályokat alkalmazzák szigorúbban.

MTI, Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!