A BKIK ingyenes parkolással lendítené fel a vendéglátást és turizmust Budapesten

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-23, 09:57

A taxisokra is gondolt a magyar gazdasági kamara.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (közismert rövidítése: BKIK) elnöke, Nagy Elek levelet küldött Karácsony Gergely főpolgármesternek, melyben javaslatokat fogalmazott meg a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került budapesti vendéglátóipari és turisztikai vállalkozások megsegítése érdekében. A javaslatok között az ingyenes parkolás és az utalványosztás szerepel, utóbbi a taxisokat is érinti.

Egymás mögött parkoló autók Budapesten

A pandémia miatt a turizmushoz kötődő fővárosi vállalkozások messze rosszabb helyzetbe kerültek, mint vidéki társaik, emelte ki a Karácsony Gergelynek címzett levélben a BKIK első embere.

„Míg az ország többi részében a megnövekedett belföldi kereslet részben kompenzálja a kieső, külföldről érkező turizmust, addig Budapesten tartósan kereslethiányos helyzet állt elő, ami rövidesen tömeges elbocsátásokhoz, üzletbezárásokhoz vezethet” – olvasható a borúlátó közleményben.

A magyar gazdasági kamara most olyan intézkedések végrehajtását javasolja a fővárosi önkormányzat számára, melyek a fővárosi vállalkozások kiadásainak csökkentését segíthetnék elő. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által megfogalmazott javaslatcsomagban a távolságtartási és higiéniás szabályok betartásának segítése is szerepel. Most lássuk azokat az intézkedéseket, amelyek valamilyen módon hatással lennének a fővárosi autóközlekedésre:

  • Parkolóhelyek felszabadítása újabb teraszok nyitásához a vendéglátóhelyeknek
  • A vendéglátóhelyekre, turisztikai helyekre gépjárművel érkezőknek a parkolási díj elengedése a fogyasztás, látogatás idejére
  • A kamara szerint az éttermi fogyasztásnövekedés és a taxi igénybevétel segítésére, ösztönzésére utalványokat kellene osztani a budapesti lakosságnak (pl. ezer forintos utalványokat lehetne osztani az embereknek, amelyeket egy legalább 2000 forintos fogyasztás esetén lehetne beváltani)

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  

További hírek