BMW i4 prototípus pózolt a közúton

Közzétéve:
2019-08-09, 09:26

2021-ig biztosan van ideje felkészülni a Teslának a megmérettetésekre. Az elektromos i4 szedán a Model 3 domináns versenytársának ígérkezik!

Úgy tűnik lassacskán már tényleg minden autógyártónak lesz egy „Tesla fightere”. Akarom mondani egy elektromos autója, amelyeknek ha igazán precízen dolgozzák ki a hajtásláncát, talán még kihívhatnak néhány Tesla-variánst egy párbajra. BMW i4 matricázva

Persze, lehet a Teslát lehúzni, meg nem szeretni, de ha belegondolsz, valójában nincs olyan autómárka a piacon, amely évtizedek alatt akkora hatást gyakorolt volna az autóiparra, mint ahogyan tette azt rövid időn belül a Tesla. 

A BMW i4 arányaiban leginkább a Model 3-hoz hasonlítható. Tradicionálisan az i3-at követi, azt a járművet, amit sokan kedveltek, nem véletlenül volt 2017-ben a második legnépszerűbb elektromos autó Európa-szerte.

matricázott BMW i4, sofőrrel, oldalról

Az i4 2019 áprilisában volt először látható, akkortájt esett tesztelések áldozatává. Sajnos a frissen készült képek alapján sem lehet több mindent megállapítani a járműről, mint tavasszal, de mindig érdekes azt nézni, mit csinál a gyártó az elkészült prototípussal a hivatalos bemutató előtt.

Az áprilisi fotósorozathoz képest, ami elsőre szembetűnő, az a téli abroncsok hiánya. Nem igazán lősz mellé azzal a gondolattal, hogy az i4 hasonlít a 4-es sorozat Gran Coupe-ra, viszont az orrész és a tetővonal biztosan különbözni fog! 2021 BMW i4 matricázott hátulja

Az i4 szedán CLAR architektúrája lehetővé teszi a benzines, gázolajos, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásrendszerek integrálását. Korábbi jelentések szerint a sorozatgyártású modellekből 60 és 80 kWh-s akkupakkal szerelt kivitelek érkeznek. 

Az elektromotorok számától függően (egy vagy kettő) készül belőle AWD és RWD, azaz összkerekes és hátsókerekes verzió is. Álló helyzetből nagyjából 4 másodperc alatt éri el a 100-at, a Model 3-nak ez csaknem 5 másodpercbe telik.

A tisztán elektromos BMW i4-re még várni kell, remélhetőleg a 2021-es Frankfurti Autószalonon be is mutatják a gépezetet!

Forrás:

További autós hírek

Olvasónk menetrögzítő kamerája rögzítette, ahogy a motoros futár a szürke Toyota oldalsó üvegét megüti, majd látszólag a tükrét próbálja leverni.…

Kigyulladt egy személyautó Budapest 20. kerületében, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél. Teljes terjedelmében égett a jármű,…

Ráadásul azt állította, nem sajnálja a szabályosan közlekedő autó utasait, hiszen ha megsérültek, az Úr majd gondoskodik róluk is. Az ABC…

Mi mindig írjuk: A tahóság nem autófüggő! Ti mindíg írjátok: De az! Ti mindig írjátok: A média tehet róla, hogy…

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW M3 Touring
2019. június 29.
Míg sokan arról álmodnak, egyszer hátha testet ölt az M3 Touring, a gyártó eddig csupán egy-két prototípust hívott életre és meg nem erősített bejelentéseket tett. Ezzel szemben pickupot már készítettek a típusból.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!