BMW i4 - egy normálisan kinéző elektromos BMW?

Közzétéve:
2019-01-29, 16:22

A BMW i4 végre egy normálisan kinéző elektromos coupé lesz a jelek szerint

Az elektromos autóknak hajlamosak el… rontani a formáját. Mintha megpróbálnák a legújabb science-fictionben található járműveket legyártani a jelen kornak, de ez nem túl igényesen sikerül. Oké, kimondom, mintha egy óccó műanyag játékszert dobnának piacra, aminek az alján épphogy nem kezded el keresni a Made in China-feliratot. Bocs, ha ezzel bárkit megbántok, de túl sok elektromos autót nem láttam még, amit szépnek lehetne nevezni.

BMW iVison Next tanulmányautó

És ez sokszor a BMW háza táján is így van. Talán az egyetlen, küllemre elfogadható ilyen autójuk, az i8, de már itt is egy kicsit csalnom kellett, hiszen hiába elektromos, ha közben egy háromhengeres hatótávnövelő motor is dolgozik benne.

BMW iVision Dynamics

De az iVision Dynamics-re is ha ránézel, egész egyszerűen nem az az első, ami beugrik róla, hogy egy normális autó, csak elektromos motorokkal. És bár tudom, a szépség relatív, de a Vision iNext se egy szépségverseny-győztes, az i3-at se a formájáért szeretik az emberek.

És itt jön a képbe az i4, az i8 kistestvérének szánt coupé. Ahogy azt már említettem, az i8 formájával nincs bajom, hiába futurisztikus, de nem gagyi ránézésre. Az i4-ről kikerült kémfotók alapján viszont az új coupé sokkal közelebb áll majd a „normális” BMW-modellekhez külsőre.

BMW i4 elektromos coupé álcázva

Erről 2018-ban Adrian van Hooydonk, a BMW vezető dizájnere is beszélt, hogy a jövő elektromos BMW-modelljei sokkal jobban fognak hasonlítani külsőre a belsőégésű társaikhoz. Talán ők is felismerték, hogy ez az út járhatóbb, minthogy futurisztikus, de elrontott formákkal kísérletezgessenek.

BMW i4 elektromos autó

A lencsevégre kapott autó külseje akár a 4-es Gran Coupé is lehetne, az álcamatricázás miatt a hűtőrácsokról se lehet éppenséggel megmondani, hogy elektromos autó-e vagy sem. Viszont az oldalán ott szerepel az „Elektromos Teszt Jármű”-felirat, ami nem hagy kétséget afelől, hogy itt nem egy 4-es Gran Coupéról van szó. Plusz, ha jobban megnézed, a kipufogók is csak dísznek vannak felrakva, megtévesztés céljából.

BMW i4 tesztelésen

Az i4 2021-ig biztosan nem fog megjelenni a piacon és még hónapoknak kell majd eltelnie, mielőtt a nagyközönség is láthatná az új, elektromos bajor coupét. Ki tudja, talán az idei Frankfurti Autószalonon már álcamatrica nélkül is megnézheted!

Forrás:

További autós hírek

Az új fővárosi közgyűlés már az első rendes ülésén elfogadott egy olyan javaslatot, hogy megvizsgálják az autómegosztó cégek kedvezményrendszerének kiterjesztését…

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.