Holdjáró Mentőautó Dél-Koreából – Hyundai Elevate tanulmányautó

Közzétéve:
2019-01-04, 15:28

A Hyundai elkészítette egy gurulni, járni tudó tanulmányautó terveit, ami nagy valószínűséggel az év legbizarrabb koncepcióautója lesz

A Hyundai alig pár napja nyilvánosságra hozta legújabb tanulmányautóját, ami első ránézésre egy Sci-Fi film kelléke is lehetne. A koncepció átmenetet alkot az autók és a holdjárók között. Hétköznapi felhasználás helyett terepre szánnák, elsődleges feladata az életmentés lenne.

2019 Hyundai Elevate tanulmányautó, vörös, mentőautó felirat, oldalnézet, jobbról

Az Elevate apró kerekei hosszú karokhoz csatlakoznak, hogy bármilyen terepen könnyen tudjon haladni. A megszokott aszfaltút helyett többnyire terepen, törmelékeken fog haladni, még a lankásabb falak mászása is szóba jöhet. A karok magassága állítható lesz, hogy romos szerkezetekbe is könnyen be tudjon hatolni. A hajlítható karoknak köszönhetően kerekeit maga alá tudja hajtogatni, hogy megkönnyítse a szállítást. Az Elevate elektromos hajtást kap, de az még nem világos, hogy önvezető lesz-e.

A robotikus járművek fejlesztése nem a koreai gyártó fejéből pattant ki, a Honda már az előző évben beszámolt saját fejlesztésű modelljéről. A 3E-D198 önvezető tanulmányautót a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállítás látogatói már megcsodálhatták. A Honda nyilatkozata szerint az elektromos csodabogár elsődleges felhasználói a mentősök, mentőalakulatok, tűzoltók és kutatók lesznek.

A Hyundai Elevate megjelenése furcsább japán testvéréénél, releváns adatok hiányában még nem tudjuk őket összehasonlítani. A projekt annyira titkos, hogy még képek sem léteznek róla. A dél-koreai vállalat a 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás alkalmával többet is elárul az Elevate-ről. Január 7-én megtartja a sajtótájékoztatót, majd 8-a és 11-e között Te is megtekintheted.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hyundai 45 EV koncepcióautó
2019. augusztus 23.
A koncepcióautót Frankfurtban mutatják majd be, de az elektromos autóról idő előtt napvilágot látott néhány információ.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
Új versenyző az elektromos autók piacán!
2017. június 13.
A Fisker Emotion ha minden igaz legalább 640 km-es hatótávval fog rendelkezni és elképesztő 9 perces gyorstöltéssel és a legnagyobb energiasűrűségű akkumulátorokkal