TOP 5 Porsche-tanulmányautó

Közzétéve:
2018-12-30, 02:20

A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

Az autógyártók tanulmányautók segítségével próbálják kifejleszteni a legújabb és legvagányabb típusaikat. Ezek többségét elrejtik a világ szeme elől, de a Porsche úgy döntött, most bemutatja 5 legjobb prototípusát. De mik is ezek az eddig eltitkolt autócsodák?

Porsche 984, ezüst, szürke, oldalnézet, elölről, balról

A lista 5. helyén a 984-es modell végzett. Az autó rendelkezik a Porschékra jellemző vezetése jellegzetességekkel, viszont jóval könnyebb volt a megszokott típusoknál. Igaz, motorja csak 133 lóerős volt, ami alig 880 kilós tömege mellett segítette a „Porsche szerelem száguldást”. Sosem került gyártósorra, de utat mutatott a gyártó boxter motorjainak kifejlesztéséhez. 

Porsche Cayenne Cabrio kabrió, ezüst, oldalnézet, balról

A 4. helyen a 2002-es Cayenne crossover-cabrio végzett. „Különlegessége”, hogy a mérnökök 2 prototípust szereltek össze egy autóvá. Terepjáró kabriókra több példa is létezik, ilyen mondjuk a Nissan Murano vagy a Land Rover Evoque. A Cayenne kevésbé tetszetős, talán ezért sem látjuk az utakon. Egy biztos: a Porsche azóta sem próbálkozott hasonló gépcsodákkal.

A dobogó bronzérmese a 911 Carrera Speedster Clubsport. Az 1987-es fejlesztésű autó nyitott tetőt és egyetlen egy ülést kapott, hogy felidézze a múlt versenyautóit. A típus a nagyon is népszerű 911 Carrera Speedster előfutára volt. 

1989 Porsche Panamerican, azúrkék, oldalnézet, balról

A 2. helyet az 1989-es Panamerica nyerte. Megszületésének ihlete Ferdinand Porsche 80. születésnapja volt. Az autót alig pár hónap alatt szerelték össze, nagy hatással volt a jövő, vagyis a jelen targatetős modelljeire. 

A Top 5 Porsche-tanulmányautók listájának 1. helyezettje egy viszonylag modern autó. Érdekel, melyik ez az autó? Akkor nézz bele a videóba:

Mit gondolsz, a fenti 5 autóból melyik az, amelyiknek a helye az utakon lenne? Ismersz olyan tanulmányautót, amiről ki mernéd jelenteni, hogy jobb lett volna, ha örökre eltitkolják? Tudom-tudom, Multipla, de csak tudsz másikat is! Ha érdekelnek a tanulmányautók, olvasd el a Corvette-tanulmányokról szóló cikket is! 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. december 13.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…