vasárnap - 2022. October 02.
12 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

BMW i8 M. Jól hangzik, mi?

A számítógépes grafika megmutatja, milyen ütős lenne, ha a BMW i8-ból is készülne M-es verzió.

Köztudott, hogy a BMW i8-nak nincs már sok hátra és a bajorok nem is tervezik, hogy a 2014 óta gyártásban lévő extravagáns sportautóból elkészítsék a következő generációt. Sajnos. Az autóból M-es verzió sem létezik és nem is lesz. Ez tuti. Sajnos. Ennek apropóján a Car LifeStyle készített egy számítógépes grafikát, hogy miként festene a megvadított BMW i8, ha létezne. Hát így:

A képen a malomkerekek teljesen kitöltik a rendelkezésre álló helyet és talán a rajzoló álmodott némi nyomtávszélesítést is. Tény, hogy jól néz ki, a valóságban azonban valószínűleg nem működhetne, mert így rugózás se nagyon, de még kormányzás sem lenne. Az agresszív első lökös hatalmas légbeömlői nem pusztán öncélú dizájnelemek, egy M-es autónak valóban szüksége van a hűtőlevegőre, feltételezve, hogy az i8 M a mostani 1,5-ös motor helyett megkapná az aktuális M5/M8 4,4 literes 600 lóerős V8-as erőforrását.

Na, de elég az ábrándozásból, az M-es i8 álom marad csupán. A BMW-nek egészen más tervei vannak, elképzelésük szerint néhány éven belül a BMW M részlege önálló hibrid autóval jelentkezik, ami tovább viszi majd a mostani sportautó örökségét. A BMW Vision M tanulmányautóban a 4 hengeres benzines erőforrás és a hozzá kapcsolt elektromotorok együttes teljesítménye 600 lóerő körül várható, mellyel elméletileg 3 másodperces gyorsulásra és 300-as végsebességre futja majd a hibrid sportautónak.

Az alábbi videóban látható, ahogy az AutoTopNL meghajtja az i8-at az autópályán. Ami meglepő, hogy a hibrid sportautó 3 hengeres motorjának nincs is rossz hangja, sőt:

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!