BMW i8 M. Jól hangzik, mi?

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-09-02, 10:12

A számítógépes grafika megmutatja, milyen ütős lenne, ha a BMW i8-ból is készülne M-es verzió.

Köztudott, hogy a BMW i8-nak nincs már sok hátra és a bajorok nem is tervezik, hogy a 2014 óta gyártásban lévő extravagáns sportautóból elkészítsék a következő generációt. Sajnos. Az autóból M-es verzió sem létezik és nem is lesz. Ez tuti. Sajnos. Ennek apropóján a Car LifeStyle készített egy számítógépes grafikát, hogy miként festene a megvadított BMW i8, ha létezne. Hát így:

BMW i8 M számítógépes grafika
Mint mindig az összes BMW-nek, az i8-nak is jól áll a vadított külső, az ültetés, a hatalmas légbeömlő nyílások és a nagy felnik

A képen a malomkerekek teljesen kitöltik a rendelkezésre álló helyet és talán a rajzoló álmodott némi nyomtávszélesítést is. Tény, hogy jól néz ki, a valóságban azonban valószínűleg nem működhetne, mert így rugózás se nagyon, de még kormányzás sem lenne. Az agresszív első lökös hatalmas légbeömlői nem pusztán öncélú dizájnelemek, egy M-es autónak valóban szüksége van a hűtőlevegőre, feltételezve, hogy az i8 M a mostani 1,5-ös motor helyett megkapná az aktuális M5/M8 4,4 literes 600 lóerős V8-as erőforrását.

BMW Vision M
A BMW Vision M tanulmányautó az alapja annak a néhány éven belül bemutatandó sportautónak, ami a BMW M részlegének első újkori önálló autója lehet

Na, de elég az ábrándozásból, az M-es i8 álom marad csupán. A BMW-nek egészen más tervei vannak, elképzelésük szerint néhány éven belül a BMW M részlege önálló hibrid autóval jelentkezik, ami tovább viszi majd a mostani sportautó örökségét. A BMW Vision M tanulmányautóban a 4 hengeres benzines erőforrás és a hozzá kapcsolt elektromotorok együttes teljesítménye 600 lóerő körül várható, mellyel elméletileg 3 másodperces gyorsulásra és 300-as végsebességre futja majd a hibrid sportautónak.

Az alábbi videóban látható, ahogy az AutoTopNL meghajtja az i8-at az autópályán. Ami meglepő, hogy a hibrid sportautó 3 hengeres motorjának nincs is rossz hangja, sőt:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek