A BMW-től érkezik a Kia tervezési részlegének új vezetője

Frissítve:
2020-10-29, 10:24

A dél-koreai Won Kju Kang a BMW kreatív igazgatójaként dolgozott Sanghajban.

Felfelé ívelő tendenciát mutat az elmúlt években a Kia, bizonyítva azt, hogy képes felvenni a versenyt a világ vezető autómárkáival. A dél-koreai gyártó sikerének hátterében a megfelelő szakemberek szerződtetése áll. Közülük többen érkeztek a BMW kötelékéből. Albert Bierman korábban a BMW M szériájában játszott kulcsszerepet, a közelmúltban pedig a Kia Stinger megalkotásában vett részt. Karim Habib, a Kia jelenlegi vezető tervezője 2019 előtt dolgozott a BMW, a Daimler és az Infiniti kötelékében is.

A feltörekvő dél-koreai autógyártó most egy újabb tehetséget happolt el a BMW-től. Won Kju Kang lesz ugyanis a Kia tervezési és innovációs csoportjának vezetéséért felelős alelnöke. A szakember Namjangban, a Kia tervezési főhadiszállásán kap helyet, felettese pedig Karim Habib vezető tervező lesz.

Kia

Kangtól azt várják, hogy segítse a Kia stratégia fejlődését, megszabva a jövő belső és külső tervezési folyamatainak irányát a gyártó teljes termékportfolióján keresztül. A dél-koreai tervező munkájára az elektromos modellek fejlesztése kapcsán is számítanak – Kang jó eséllyel kulcsszerepet játszhat majd az „S-stratégia” névre keresztelt projektben.

A BMW mostani tervezési irányvonala ugyan eddig nem aratott osztatlan sikert, Kang munkája azonban magáért beszél. A BMW Group Designworks kreatív igazgatójaként főszerepet vállalt a 2015-ös BMW 3.0 CSL Hommage Concept tervezésében. Az már nem rajta múlt, hogy a koncepció nem került sorozatgyártásba.

2015 BMW 3.0 CSL Hommage Concept

2015 BMW 3.0 CSL Hommage Concept

„Nagy megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Kia tervezői csapatához, különösen egy olyan időszakban, amikor az autóipar radikális változás előtt áll. Érzésem szerint a Kia vezető szerepet fog játszani a jövő tervezési megoldásainak meghatározásában. Izgatottan várom, hogy részese legyek ennek az utazásnak. Biztos vagyok abban, hogy a pályafutásom alatt eddig felhalmozott tudásommal és tapasztalatommal hozzájárulhatok a jövőbeli sikerekhez. Nagyon várom a közös munkát az új csapattal” - fogalmazott Won Kju Kang.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek