A BMW új főnöke minél előbb le akarja nyomni a Mercedest

Közzétéve:
2019-08-25, 11:44

Oliver Zipse nem vesztegeti az idejét.

Társszerző: Hajdu Balázs

A BMW nemrégiben kinevezett vezérigazgatója, Oliver Zipse máris munkához látott. Harald Krueger utódja e-mailben sürgeti a dolgozókat, hogy találjanak innovatív megoldásokat az ősi rivális Mercedes-Benz legyőzésére.

„Ahelyett, hogy a jelenlegi helyzeten, körülményeken, politikai tényeken, vagy bizonyos egyéni problémákon rágódnánk, pozitív hozzáállásra van szükség. Csak így aknázhatjuk ki a bennünk rejlő lehetőségeket. Minél keményebb a feladat, annál innovatívabb megoldással kell előállnunk” - mondta Zipse az AutoNewsnak.

elektromos BMW modellek

„Nem kell mindig elsőnek lennünk, de szeretnénk mindenben a versenytársaink előtt járni. Ez nem csak a termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozik, hanem érvényes a folyamatainkra, rendszereinkre, és a költségeinkre egyaránt.”

Zipse hozzátette, hogy a BMW számára jelentős előny, hogy ugyanazon a gyártósoron készülnek az elektromos- és a belsőégésű motorral ellátott járművek, hiszen így nem kell változtatniuk a gyártás ütemén, amennyiben megnövekszik a kereslet.

elektromos BMW modellek alagútban

2013-ban az i3 piacra dobásakor, valamint 2014-ben az i8 indulása idején a BMW vezette a három német óriás között folyó vetélkedést. A Mercedes és az Audi azonban hamar ledolgozta a különbséget, jelenleg pedig mindketten a bajorok előtt járnak, különös tekintettel az elektromos autók szegmensére.

Forrás:

További autós hírek

Szokásos délutáni dugó a Szentendrei úton befelé. A legtöbben sorolnának be a békásmegyeri lakótelep irányába és mivel egy sáv kanyarodik…

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon
2019. március 05.
A BMW, a Mercedes és az Audi is számos hibrid és elektromos hajtáslánccal szerelt modellt mutatott be a 2019-es Genfi Autószalonon. Megnéztük őket élőben!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.