Társszerző: Hajdu Balázs

A BMW nemrégiben kinevezett vezérigazgatója, Oliver Zipse máris munkához látott. Harald Krueger utódja e-mailben sürgeti a dolgozókat, hogy találjanak innovatív megoldásokat az ősi rivális Mercedes-Benz legyőzésére.

„Ahelyett, hogy a jelenlegi helyzeten, körülményeken, politikai tényeken, vagy bizonyos egyéni problémákon rágódnánk, pozitív hozzáállásra van szükség. Csak így aknázhatjuk ki a bennünk rejlő lehetőségeket. Minél keményebb a feladat, annál innovatívabb megoldással kell előállnunk” - mondta Zipse az AutoNewsnak.

elektromos BMW modellek

„Nem kell mindig elsőnek lennünk, de szeretnénk mindenben a versenytársaink előtt járni. Ez nem csak a termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozik, hanem érvényes a folyamatainkra, rendszereinkre, és a költségeinkre egyaránt.”

Zipse hozzátette, hogy a BMW számára jelentős előny, hogy ugyanazon a gyártósoron készülnek az elektromos- és a belsőégésű motorral ellátott járművek, hiszen így nem kell változtatniuk a gyártás ütemén, amennyiben megnövekszik a kereslet.

elektromos BMW modellek alagútban

2013-ban az i3 piacra dobásakor, valamint 2014-ben az i8 indulása idején a BMW vezette a három német óriás között folyó vetélkedést. A Mercedes és az Audi azonban hamar ledolgozta a különbséget, jelenleg pedig mindketten a bajorok előtt járnak, különös tekintettel az elektromos autók szegmensére.