A BMW új főnöke minél előbb le akarja nyomni a Mercedest

Közzétéve:
2019-08-25, 11:44

Oliver Zipse nem vesztegeti az idejét.

Társszerző: Hajdu Balázs

A BMW nemrégiben kinevezett vezérigazgatója, Oliver Zipse máris munkához látott. Harald Krueger utódja e-mailben sürgeti a dolgozókat, hogy találjanak innovatív megoldásokat az ősi rivális Mercedes-Benz legyőzésére.

„Ahelyett, hogy a jelenlegi helyzeten, körülményeken, politikai tényeken, vagy bizonyos egyéni problémákon rágódnánk, pozitív hozzáállásra van szükség. Csak így aknázhatjuk ki a bennünk rejlő lehetőségeket. Minél keményebb a feladat, annál innovatívabb megoldással kell előállnunk” - mondta Zipse az AutoNewsnak.

elektromos BMW modellek

„Nem kell mindig elsőnek lennünk, de szeretnénk mindenben a versenytársaink előtt járni. Ez nem csak a termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozik, hanem érvényes a folyamatainkra, rendszereinkre, és a költségeinkre egyaránt.”

Zipse hozzátette, hogy a BMW számára jelentős előny, hogy ugyanazon a gyártósoron készülnek az elektromos- és a belsőégésű motorral ellátott járművek, hiszen így nem kell változtatniuk a gyártás ütemén, amennyiben megnövekszik a kereslet.

elektromos BMW modellek alagútban

2013-ban az i3 piacra dobásakor, valamint 2014-ben az i8 indulása idején a BMW vezette a három német óriás között folyó vetélkedést. A Mercedes és az Audi azonban hamar ledolgozta a különbséget, jelenleg pedig mindketten a bajorok előtt járnak, különös tekintettel az elektromos autók szegmensére.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon

További hírek