Erről a július 18-án, megtartott ülésén határozott a vállalatcsoport felügyelő bizottsága. Harald Krüger július elején jelentette be, hogy nem kíván tovább a pozíciójában maradni, így közös megegyezéssel augusztus 15-i hatállyal távozik a vállalatcsoport igazgatótanácsából.

Utóda, Oliver Zipse lesz, aki 2015 óta tagja a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának. Jelenleg még a BMW Group gyártási részlegért felelős tisztséget tölti be. A szakember 1991-ben gyakornokként kezdett a vállalatnál, ahol ez idő alatt számos vezető pozíciót töltött be, többek közt az oxfordi gyár ügyvezető igazgatójaként és a BMW Group vállalattervezési- és termékstratégiai divíziójának alelnökeként is dolgozott.

"Oliver Zipse személyében egy stratégiai és analitikai szempontból egyaránt meghatározó vezető kerül a BMW AG igazgatótanácsának élére, újult lendülettel irányítva vállalatcsoportunkat a személyes mobilitás jövőképének elsőszámú úttörőjeként. A felügyelő bizottság maximálisan tiszteletben tartja Harald Krüger döntését, és ma őszinte köszönetünket fejeztük ki a BMW Group-nál végzett sikeres, sokéves munkájáért. A vállalatcsoport összes munkatársa nevében a legjobbakat kívánjuk neki és reméljük, hogy a BMW Group mindig is különleges emlék lesz számára"  – fogalmazott Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke.

Oliver Zipse portréja

„Innovációs erősségével, kivételes márkáival és elkötelezett munkatársaival a BMW Group a jövőben is azon dolgozik, hogy tovább erősítse iránymutatóként betöltött piacvezető pozícióját a prémium szegmensben és hosszú távon is bebiztosítsa sikeres működését” – hangsúlyozta a vállalatcsoport felügyelő bizottságának elnöke.

Ha már BMW: nem olyan régen Márkék letesztelték az M550d-t, amiről készítettek egy vagány videót, íme: