Oliver Zipse áll a BMW élére

Közzétéve:
2019-07-22, 10:35

Zipse augusztus 16-tól áll a bajor márka igazgatótanácsának élére.

Erről a július 18-án, megtartott ülésén határozott a vállalatcsoport felügyelő bizottsága. Harald Krüger július elején jelentette be, hogy nem kíván tovább a pozíciójában maradni, így közös megegyezéssel augusztus 15-i hatállyal távozik a vállalatcsoport igazgatótanácsából.

Utóda, Oliver Zipse lesz, aki 2015 óta tagja a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának. Jelenleg még a BMW Group gyártási részlegért felelős tisztséget tölti be. A szakember 1991-ben gyakornokként kezdett a vállalatnál, ahol ez idő alatt számos vezető pozíciót töltött be, többek közt az oxfordi gyár ügyvezető igazgatójaként és a BMW Group vállalattervezési- és termékstratégiai divíziójának alelnökeként is dolgozott.

"Oliver Zipse személyében egy stratégiai és analitikai szempontból egyaránt meghatározó vezető kerül a BMW AG igazgatótanácsának élére, újult lendülettel irányítva vállalatcsoportunkat a személyes mobilitás jövőképének elsőszámú úttörőjeként. A felügyelő bizottság maximálisan tiszteletben tartja Harald Krüger döntését, és ma őszinte köszönetünket fejeztük ki a BMW Group-nál végzett sikeres, sokéves munkájáért. A vállalatcsoport összes munkatársa nevében a legjobbakat kívánjuk neki és reméljük, hogy a BMW Group mindig is különleges emlék lesz számára"  – fogalmazott Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke.

Oliver Zipse portréja

„Innovációs erősségével, kivételes márkáival és elkötelezett munkatársaival a BMW Group a jövőben is azon dolgozik, hogy tovább erősítse iránymutatóként betöltött piacvezető pozícióját a prémium szegmensben és hosszú távon is bebiztosítsa sikeres működését” – hangsúlyozta a vállalatcsoport felügyelő bizottságának elnöke.

Ha már BMW: nem olyan régen Márkék letesztelték az M550d-t, amiről készítettek egy vagány videót, íme:

További autós hírek

Ahol ez a fevétel készült, talán ott van a világon a legmélyebben a közlekedési morál. A járdán közlekedve kerülte ki…
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell.…
Igen, a többiek igazi “lúzer” módjára kivárják a HÉV elhaladását, de őt ez nem igatja. ” Ma reggel jöttem munkába…
Előzésből visszatérő személyautó elé kanyarodott egy furgon hétfőn Körmend határában a 86-os főúton. – írja az rtlhirek.hu A teherautó vezetője…
Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek