A Brabham leleplezte a 710 lóerős utcai szörnyeteget

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-03, 15:25

Megérkezett a brutális BT62-es modell R változata, amire már akár rendszámot is lehet akasztani.

Sir Jack Brabham az az ember, aki az ’50-es években volt tagja az F1-nek, utána pedig még 1960-ban elindította a csapatot, aminek olyan pilótái voltak, mint Graham Hill, Niki Lauda és Nelson Piquet. A királykategóriában két konstruktőri és 4 egyéni címet szereztek. A csapat utolsó versenye 1992-ben, a Magyar nagydíjon volt, viszont a márka mégis fennmaradt. 2018-ban Jack Brabham fia, David alapította a szupersportautó gyárat.

Brabham BT62 R

2019-ben pedig kijött a BT62-es modell, amely kizárólag versenypályára készült, és csak 70 darab készült belőle. Egy teljesen FIA által is szabályos gép, amiben egy 5,4 literes, 710 lóerős, V8-as motor van.

Brabham BT62 R egy beállón, féloldalról

Amit viszont most mutatott be a márka, az a szuperautó utcai változata. A legfőbb jellemzői például a változó hasmagasság, amely alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz, továbbá van benne légkondicionáló, fűthető szélvédő és hangrendszer is. Az egész autó inkább közúti lesz, új diffúzorral, közúti gumikkal és utcai autókhoz is alkalmas üléssel.

 Brabham BT62 R egy városi téren oldalról

Érdekesség, hogy felárért a logó az autón 18 karátos aranyból lesz. Ugyanúgy a 710 lóerős V8-as fogja hajtani, amit egy hatsebességes szekvenciális váltó támogat. A váltón átdolgozták az áttételeket, amelynek köszönhetően jobban használható közúton is.

Brabham BT62 R belső tér

Természetesen, ahhoz hogy közutakra is alkalmas legyen, kell bele központi zár, fedélzeti számítógép, digitális műszerfal, visszapillantó tükrök, lámpák és egyéb apróságok, amelyek egy versenyautóban nem tartoznak az alapfelszereltséghez.

David Brabham vezérigazgató elmondta, hogy nagyon nagy teljesítmény, ahogy a mérnökök átalakították a BT62-est a közúti viszonyokra és minden szempontból mérföldkő a Brabham Automobile életében. Végül, de nem utolsó sorban azt is elmondta, hogy a következő hónapokban újabb bejelentésekkel készülnek a nyilvánosság számára, hiszen szeretnének újabb fejezeteket is nyitni a cég történetében.

Ha érdekel egy másik V8-as motorral hajtott autó, nézd meg az alábbi videót.

Amennyiben nem indul ez a videó, kattints és tekintsd meg Youtube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

McLaren Speedtail
2018. október 22.
A McLaren F1 utódának számít majd, szintén három ülés lesz benne, mint elődjében, de azon kívül szinte mindenben új!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek