A gyártó megkezdi a 40 darabos széria első elkészült példányának szállítását, gondolom nagyon várja már a szerencsés tulaj. A méregdrága négykerekű a Chiron platformját használja, viszont az 1479 lóerős, quad-turbós W16-os Divo könnyebb, merevebb és még menőbb, mint az az autó amin alapul.

A Bugatti Divo oldalról fotózva

A Bugatti mérnökei az elmúlt 2 évben finomították az autó beállításait. Önmagában a futómű kifejlesztéséhez több mint 5000 tesztkilométert tettek meg, annak érdekében, hogy a szabályozott 380 km/órás sebességnél is agilis maradjon. A súlya 35 kg-mal csökkent,  miközben az áttervezett felfüggesztésnek köszönhetően teljesen más vezetni mint a Chiront. A 23% -kal szélesebb szárny azt jelenti, hogy maximális sebességnél a leszorítóerő 90 kg-mal, közel fél tonnára nő.

A Bugatti Divo hátulról fotózva

„Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha kanyargós utakon haladunk. Ugyanis ilyenkor a még pontosabb kormányzásnak és nagyobb erőnek köszönhetően még gyorsabb és kiszámíthatóbb lesz” – mondta Lars Fische, a cég alváz-tesztelési vezetője.

Sajnos azonban hiába tetszett meg és hiába tied az 5-ös lottó gigászi nyereménye, a pénz nem minden! Ugyanis mind a 40 darabot csak olyanok vehetik meg akiknek van már egy Chironjuk.