hétfő - 2023. szeptember 25.
19.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Büntetőfékezés és baleset a közútkezelő kamerája előtt

2022. július 07. | 12:56

Ezúttal legalább két súlyos következménnyel járt, hogy egy Peugeot vezetője úgy döntött, állóra fékez egy másik autó előtt az M0-s autóút belső sávjában a múlt szerdai csúcsforgalomban. 

Intenzív lassítással és megállással akarta megbüntetni a mögötte érkező autót egy fekete Peugeot 4007 SUV vezetője az M0-s autóút belső sávjában, majd a két autó összeütközött. A június 27-én, fényes nappal, a csúcsforgalom idején történt balesetben nem sérült meg senki, de az esetet rögzítette a Magyar Közút Zrt. térfigyelő kamerája. A felvételen az is látható, hogy a manapság nagyon gyakori közlekedési bűncselekmény elkövetője, a Peugeot-t vezető nő nem a forgalmi helyzet miatt vészfékezett. Később a kék-sárga baleseti bejelentő lapot tartja a kezében, amikor az autókban keletkezett kár megtekintését követően visszaül a volánhoz.

 

A mostanihoz hasonló eseteknek egyre gyakrabban lesznek következményeik, ahogy az útfenntartók, a rendőrség és maguk az autósok is gyakran használnak kamerákat. A büntetőfékezésekről, és más közlekedési incidensekről készített felvételek bizonyítékként szolgálnak az ezeket követő rendőrségi és bírósági eljárásokban, az elkövetők pedig az esetek végkimenetelétől függően jogosítványuk bevonására, pénzbüntetésre, ritkább esetben felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak. A probléma közismert, ezért részletesen foglalkoztunk vele közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési műsorunk, a Dr. Herpy: fogadóóra első epizódjában. 

A fájdalmasan fontos témáról idén a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító is részletesen írt az Alapjáraton, ebben a cikkben.

 

Sikeres félévet zártak a zöld rendszámos autók Magyarországon Százmilliárdos kártérítést kap a MOL Horvátországtól

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!