Büntetőfékezéssel okozott balesetet Dániel, a rendőrök bevonták a jogsiját

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-13, 16:23

A budapesti lakos részben elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Hétfőn kora délután büntetőfékezés miatt történt baleset Budapesten. A büntetőfékező sofőr azután kapta fel a vizet, hogy kisorolt elé egy busz a XVII. kerületben.

Büntetőfékező sofőr

N. Dániel budapesti lakos 2020. május 11-én 12 óra 58 perckor a Pesti úton bevágott egy busz elé, majd indokolatlanul befékezett, így a busz hátulról nekiütközött. A baleset helyszínén ténykedő rendőrök előbb lefoglalták a buszon lévő kamerák felvételeit, majd kihallgatták a 30 éves férfit és a buszsofőrt is.

Dániel a kihallgatása során azt állította, hogy azért kezdett hirtelen intenzív fékezésbe, mert meglátott egy kutyát, az autós beszámolója szerint az állítólagos négylábú pont akkor futott ki elé az útra. Csakhogy ezt az állítást semmi és senki nem támasztotta alá. A rendőrök ezért bevonták a férfi jogosítványát, hiszen egyfelől a fékezéssel veszélyeztette a buszon utazókat, másfelől még kamuzott is az egyenruhásoknak.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói N. Dánielt közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését részben elismerte.

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
BMW-vel pózoló lány
2020. február 13.
Szomorú videó készült a magyar utakon tapasztalható közönyösségről.

További hírek