vasárnap - 2023. június 04.
17.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Büntetőfékezett és balesetet okozott az elmebeteg furgonos az M1-M7 bevezetőn - VIDEÓ

2022. január 12. | 15:11

Többeknek sikerült elkerülni a becsapódást, de volt, aki túl későn eszmélt.

Január 8-án, a szombat délutáni órákban rögzítettek egy büntetőfékezést, és az amiatt bekövetkező balesetet a forgalomfigyelő kamerák az M1-M7 közös bevezető szakaszán.

A felvételeken jól látható, amint egy világítás nélkül közlekedő szürke Peugeot furgon először sávot vált az előtte haladó Toyota mögött, majd bevág elé és hirtelen fékezni kezd a gyorsforgalmi út belső sávjában. Ezzel a manőverrel a mögötte érkező autósokat is megállásra késztette.

Bár többeknek sikerül időben megállni, vagy elkerülni a veszélyhelyzetet, ám az egyik autós már hiába próbál vészfékezni, nem tudja elkerülni az ütközést és több kocsinak is nekicsapódik. Ezt követően az is látható, ahogy a büntetőfékező furgon sofőrje elhajt, az azonban a kamerák felvételeiből már nem derült ki, hogy csak biztonságos helyre húzódott, vagy el is hajtott a helyszínről. Előbbi esetben közúti veszélyeztetésért, utóbbi esetben viszont cserbenhagyásért is felelni kell majd a furgonosnak.

A magyar Büntető Törvénykönyvben nem szerepel a büntetőfékezés fogalma, ugyanakkor a KRESZ kimondja, hogy csak a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében lehet a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni. Ellenben, ha az elkövető szándékosan úgy lassít, hogy azzal mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, az kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát. Ezért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is kiszabható a büntetőfékező sofőrre.

 

Bekapcsolható a Teslákban a kifejezetten rámenős közlekedést lehetővé tevő üzemmód Péntek 13 alkalmából álljon itt 13 autós babona

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!